Πρώτος o Marquez, o Dovi δεύτερος, ο Vinales σταθερός

Γιώργος Βαρίνος
Πρώτος o Marquez, o Dovi δεύτερος, ο Vinales σταθερός
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το διευρυμένο κατά 10 λεπτά ζέσταμα της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα Λοσάϊλ του Κατάρ, με τον Μάρκεζ να κατακτά την πρώτη θέση.

Με την βροχή χτες να αλλάζει το πρόγραμμα, το ζέσταμα έγινε σήμερα διευρυμένο κατά 10 λεπτά, σε θερμοκρασία ασφάλτου στους 27 βαθμούς και περίπου τέσσερεις ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία καθώς θα νυχτώνει θα είναι πολύ διαφορετική και οι οδηγοί θα πρέπει να αποφασίσουν τότε με τι λάστιχα θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Ωστόσο στο ζέσταμα ο Μάρκ Μάρκεζ ήταν αυτός που ξεχώρισε σήμερα. Ο Ισπανός έγραψε καλούς χρόνους ενώ δοκίμασε μόνο το μεσαίο πίσω ελαστικό και είχε μια μικρή πτώση στην στροφή 14, δίχως συνέπειες. Έτσι πήρε την πρώτη θέση δείχνοντας πολύ δυνατός. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο στη δεύτερη θέση ήταν επίσης καλός, δοκίμασε όμως και τα δυο πίσω ελαστικά και το μεσαίο και το μαλακό. Ο Ζουάν Ζάρκο (και όχι Ζαρκό που θα ήταν το λογικό καθώς είναι Γάλλος) Zarco επιβεβαιώνει την πολύ καλή παρουσία του και πήρε την τρίτη θέση στο ζέσταμα, μπροστά από τον Αλέιξ Εσπαργκαρό!

O Ισπανός με την Aprilia έμεινε και τα 30 λεπτά με το μαλακό πίσω και κατάφερε να είναι στην πεντάδα, την οποία έκλεισε ο Άλβαρο Μπαουτίστα. Ο Μάβερικ Βινιάλες δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Μάρκεζ - αλλά ούτε και τον πολύ καλό Dovi - στους χρόνους κι έμεινε 6ος.

Ο Χόρχε Λορένθο έμεινε στην ένατη θέση ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι, δοκίμασε ένα νέο ψαλίδι αλλά δεν του έδωσε λύσεις και ήταν απογοητευμένος και μόλις 13ος πίσω και από τον Άλεξ Ρινς.

Η σειρά τερματισμού στο ζέσταμα έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!