Πότε βρέθηκε ξανά στην κορυφή η Ferrari; (pics)

Gazzetta team
Πότε βρέθηκε ξανά στην κορυφή η Ferrari; (pics)
Για πρώτη φορά, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ferrari βρέθηκε στην κορυφή, ενώ αυτή ήταν η πρώτη νίκη της σε πρεμιέρα, έπειτα από εφτά χρόνια. Πιάνει Προστ ο Χάμιλτον.

Με τη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ και την τέταρτη θέση του Κίμι Ραϊκόνεν, η Ferrari πήρε με το... καλημέρα 37 βαθμούς στη νέα σεζόν για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, με τη Mercedes να έχει 33.

Έτσι, γεννάται το ερώτημα πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τη Scuderia στην πρώτη θέση. Ήταν το 2012, όταν οι νίκες του Φερνάντο Αλόνσο της είχαν δώσει τα ηνία, μέχρι να τα πάρει η Red Bull, που στο τέλος κατέκτησε και τον τίτλο, τόσο στους οδηγούς, όσο και στους κατασκευαστές.

Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η ομάδα του Μαρανέλο είχε να πετύχει νίκη σε πρεμιέρα από το 2010. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Αλόνσο, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Φελίπε Μάσα να κάνει το 1-2.

Από τη μεριά του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφτασε τις 43 νίκες στην καριέρα του, ενώ ήταν η τέταρτη ως πιλότος της Ferrari, για να απέχει πλέον 8 από την τρίτη θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών, όπου βρίσκεται ο Αλέν Προστ με 51. Δεύτερος είναι ο Λιούις Χάμιλτον με 53 και πρώτος (ποιος άλλος;) ο Μίκαελ Σουμάχερ με 91.

Ωστόσο, και ο Χάμιλτον βρίσκεται στο κυνήγι του Γάλλου τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά όσον αφορά τις παρουσίες στο βάθρο. Ο Βρετανός έχει 105 πόντιουμ, με αυτό στη Μελβούρνη, και θέλει άλλο ένα για να ισοφαρίσει τον Προστ, τη στιγμή που και σε αυτή τη λίστα βρίσκεται στην κορυφή ο «Σούμι» με 155.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!