Τρελάθηκαν στη Ferrari! (vids & pics)

Gazzetta team
Τρελάθηκαν στη Ferrari! (vids & pics)
Έξαλλοι πανηγυρισμοί στη Ferrari για την πρώτη νίκη στη σεζόν, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να... πνίγεται στις αγκαλιές των μηχανικών του!

Καλύτερο ξεκίνημα στη νέα σεζόν δε θα μπορούσαν να φανταστούν στη Ferrari, καθώς ήρθε η πρώτη νίκη, μετά το 2015, όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν και πάλι στο τιμόνι στη Σιγκαπούρη. Η Scuderia έχει δείξει ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος και στη Μελβούρνη κατάφερε να κάνει... ποδαρικό με το δεξί, κάτι που είχε να πράξει σε πρεμιέρα από το 2010, όταν οι Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα έκαναν το 1-2.

Βέβαια, εκείνη τη χρονιά η ομάδα του Μαρανέλο παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ο τίτλος πήγε στη Red Bull, με τον Αλόνσο να τον χάνει στον τελευταίο αγώνα από τον τότε πιλότο των «κόκκινων ταύρων», τον Φέτελ, και οι Ιταλοί σίγουρα δε θα θέλου να βιώσουν κάτι παρόμοιο.

Επίσης, ήταν η πρώτη φορά, έπειτα από το 2012, που η Ferrari πάτησε το πόδι της στην κορυφή, καθώς προηγείται με 37 βαθμούς έναντι 33. Γι' αυτό και οι κόκκινοι... τρελάθηκαν και πανηγύρισαν έξαλλα αυτή τη νίκη τους. «P1, P1! έτσι γίνεται!», ακούστηκε να λέει μία φωνή από το team radio, με τον Φέτελ να απαντάει: «Woohoo! Forza Ferrari!».

Μάλιστα, ο Φέτελ... πνίγηκε στις αγκαλιές των μηχανικών του πριν ανέβει στο βάθρο, τη στιγμή που στον γύρο του θριάμβου του είδε τους οπαδούς να μπαίνουν στην πίστα με κόκκινες σημαίες για να τον αποθεώσουν, κάτι που τον εντυπωσίασε. «Απίστευτο. Σας ευχαριστώ όλους, ήταν ένα φανταστικό Γκραν Πρι. Ήταν αρκετά τρελό, με την καλή έννοια, να βλέπω ανθρώπους να τρέχουν στην πίστα με σημαίες της Ferrari. Ήταν μία όμορφη μέρα», δήλωσε από το πόντιουμ ο Γερμανός.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δέχτηκε τα συγχαρητήρια αμφότερων των πιλότων της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Βαλτέρι Μπότας, πριν οι τρεις οδηγοί πάνε για το καθιερωμένο ζύγισμα, ενώ αυτή ήταν η 43η νίκη στην καριέρα του Φέτελ και η τέταρτη με τη Ferrari για να απέχει 8 από την τρίτη θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών και τον Αλέν Προστ (51). Δεύτερος είναι ο Χάμιλτον με 53 και πρώτος, φυσικά, ο Μίκαελ Σουμάχερ με τον εξαιρετικό αριθμό των 91 νικών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!