Φέτελ: «Αδύνατη η pole position»

Gazzetta team
Φέτελ: «Αδύνατη η pole position»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν ήταν χαρούμενος με τον γύρο του, όμως πιστεύει πως ήταν αδύνατο να κατακτήσει την pole position, ακόμα κι αν δεν έχανε χρόνο. Σημάδια βελτίωσης βλέπει ο Ραϊκόνεν.

Παρά την προσπάθειά του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κατάφερε κατακτήσει την pole position, καθώς ήταν κατά 268 χιλιοστά πιο αργός από τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Γερμανός έχασε και χρόνο στον τελευταίο του γύρο, όμως παραδέχτηκε ότι και χωρίς αυτή την απώλεια δε θα μπορούσε να πιάσει τον Βρετανό.

«Προσπάθησα πολύ σκληρά, αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλύψω τη διαφορά», ανέφερε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στο team radio, με το πέρας των κατατακτηρίων δοκιμών. Ο πιλότος της Ferrari, ωστόσο, δεν ήταν ικανοποιημένος με τον γύρο του, αλλά έκανε λόγο για πολύ καλό ξεκίνημα. «Δεν ήμουν τελείως χαρούμενος με τον γύρο, στον οποίο έχασα χρόνο.

Το να είμαι στην μπροστινή σειρά είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα σε μία μεγάλη σεζόν», είπε ο Φέτελ. Από εκεί και πέρα, βλέπει να υπάρχει μία καλή ευκαιρία, τόσο για νίκη στον αγώνα της Κυριακής (26/3), όσο και για να κατακτήσει έναν τίτλο με τη Scuderia. «Ήταν μεγάλος χειμώνας για μας, με πολλές αλλαγές.

Η ομάδα έγινε πιο δυνατή. Όλοι στη Ferrari είναι ενθουσιασμένοι για τον αυριανό αγώνα και είναι μία καλή ευκαιρία», πρόσθεσε ο Γερμανός. Βέβαια, και πάλι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, με δεδομένο ότι η Mercedes έχει παραμείνει δυνατή, ωστόσο η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων αναμένεται μεγάλη.

Βλέπει σημάδια βελτίωσης ο Ραϊκόνεν

Από τη μεριά του, ο Κίμι Ραϊκόνεν βλέπει σημάδια βελτίωσης και θεωρεί ότι είναι ενθαρρυντικό που η Ferrari κατάφερε να μπει... σφήνα στις δύο Mercedes. «Έχουμε αρκετά καλό πακέτο», δήλωσε ο Iceman, ο οποίος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά στην ομάδα του Μαρανέλο, τη στιγμή που ήταν ο τελευταίος που χάρισε έναν τίτλο οδηγών στο «αλογάκι».

Όσο για τους χρόνους του, μόνο ευχαριστημένος δεν είναι, καθώς το αποτέλεσμα είναι να εκκινήσει από την τέταρτη θέση. «Κανένας γύρος μου δεν ήταν πολύ καλος. Δεν έκανα αξιοπρεπείς χρόνους, όπως έπρεπε από την πλευρά μου. Είναι λίγο απογοητευτικό», πρόσθεσε ο Φινλανδός.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Κίμι δεν μπορούσε να πιάσει τον ρυθμό των τριών πρώτων, ώστε να είναι ο μοναδικός από την τετράδα που δεν... κατέβηκε κάτω από το 1:23.0, κάτι που έπραξαν οι Χάμιλτον, Φέτελ και Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!