Τι ενόχλησε τον Μπότας στη Μελβούρνη;

Gazzetta team
Τι ενόχλησε τον Μπότας στη Μελβούρνη;
Ο Βαλτέρι Μπότας δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, και όχι μόνο, στις κατατακτήριες δοκιμές της Μελβούρνης.

Έχοντας συμβόλαιο για μόνο ένα χρόνο, ο Βαλτέρι Μπότας έχει έρθει αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Ο Φινλανδός καλείται να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να κοντράρει στα ίσια τον Λιούις Χάμιλτον, κάτι που έδειξε και με το παραπάνω στις κατατακτήριες δοκιμές της Μελβούρνης.

Ο 27χρονος πιλότος έγραφε εκπληκτικούς χρόνους καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά είχε από κοντά τον ομόσταυλό του και στις ελεύθερες δοκιμές. Ωστόσο, δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Μάλιστα, αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι μπήκε... σφήνα στις δύο Mercedes μονοθέσιο άλλης ομάδας, αφού δεύτερος ήρθε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Ως ομάδα δε θέλουμε μονοθέσιο άλλης ομάδας να μπαίνει ανάμεσά μας», είπε ο Μπότας, ο οποίος μπορεί να χαίρεται για τη δουλειά που έχουν κάνει τα «ασημί βέλη» με το μονοθέσιο, ώστε να το διατηρήσουν κορυφαίο, τη στιγμή που δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική η Ferrari και σε άλλη περίπτωση η ομάδα του Μπράκλεϊ θα έμενε πίσω από τη Scuderia.

«Δεν είναι ιδανική η τρίτη θέση, γενικά δεν είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Αυτό που με κάνει χαρούμενο και υπερήφανο είναι ό,τι έχει κάνει η ομάδα με αυτό το μονοθέσιο. Είδα μόνο ένα μικρό μέρος της προετοιμασίας με το νέο μονοθέσιο, όμως είναι ωραίο να βλέπεις πώς ανταμείβεται η δουλειά. Φαίνεται ότι θα έχουμε κλειστή μάχη φέτος.

Δεν είχα τους τέλειους γύρους, γι' αυτό δεν είμαι ικανοποιημένος». Θα καταφέρει, λοιπόν, ο Μπότας να κοντράρει τον Χάμιλτον κατά τη διάρκεια της σεζόν ή θα περιοριστεί σε Νο2 και θα αρκείται με το να βρίσκεται μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες; Οι απαντήσεις, βέβαια, θα έρθουν επί τω έργω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!