Γιατί θα βαρεθεί τη Formula1 ο Φερστάπεν;

Gazzetta team
Γιατί θα βαρεθεί τη Formula1 ο Φερστάπεν;
Ο Μαξ Φερστάπεν θεωρεί πως οι αγώνες της Formula1 το 2017 θα είναι πιο βαρετοί απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο πίσω από πέρυσι φαίνεται ότι θα είναι φέτος η Red Bull, καθώς υστερεί σε ανταγωνισμό. Άλλωστε, και στις κατατακτήριες δοκιμές δεν έδειξε ικανή για κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση, την οποία κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό που ξεκίνησε τις δύο πρώτες σεζόν του στη Formula1, όμως πιστεύει ότι φέτος οι αγώνες θα είναι πιο βαρετοί από τα προηγούμενα χρόνια, με τους νέους κανονισμούς. «Είναι πολύ πιο γρήγορο το μονοθέσιο και πιο απολαυστικό στην οδήγηση, ειδικά στις στροφές υψηλής ταχύτητας.

Αλλά από πλευράς αγώνων, θα είναι πιο βαρετοί, επειδή όποιος θα είναι μπροστά στην πρώτη στροφή θα κερδίζει και τον αγώνα». Μήπως, όμως, ο πιλότος της Red Bull αισθάνεται έτσι λόγω του ότι φέτος η μάχη θα είναι με τις Wiliams, Force India για την τρίτη θέση και όχι με τη Ferrari για τη δεύτερη;

Θα μπορούσε να αποτελέσει έναν παράγοντα, όμως ο νεαρός δεν έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Μάλιστα, στάθηκε στα πιο φαρδιά ελαστικά και στη δυσκολία του να χειριστείς το μονοθέσιο, αν δεν έχει καλή ισορροπία. «Τα ελαστικά είναι πιο φαρδιά και αν το χάσεις, είναι δύσκολο να το σώσεις επειδή χάνεις ξαφνικά πολλή πρόσφυση.

Είχα μία τέτοια εμπειρία στη Βαρκελώνη. Όταν έχεις καλή ισορροπία και δεν έχεις υπερστροφή, είναι πιο εύκολο στην οδήγηση», πρόσθεσε ο Φερστάπεν, που ελπίζει σε βελτίωση των «κόκκινων ταύρων» στη συνέχεια, ώστε να πετύχει κάτι παραπάνω από το να είναι στην πέμπτη θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!