Κινδυνεύει με ποινή ο Ρικιάρντο

Gazzetta team
Κινδυνεύει με ποινή ο Ρικιάρντο
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είναι πιθανό να δεχτεί ποινή, αν αλλαχτεί το κιβώτιο ταχυτήτων της RB13 του, ενώ δήλωσε έκπληκτος από το ατύχημα. Σε μοναχικό αγώνα πιστεύει ο Φερστάπεν.

Η έξοδος στην 14η στροφή άφησε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στη δέκατη θέση χωρίς χρόνο στο Q3 των κατατακτηρίων δοκιμών της Αυστραλίας, φέρνοντας την απογοήτευση στο πρόσωπο του πιλότου της Red Bull. Ωστόσο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να εκκινήσει από ακόμα πιο χαμηλή θέση, εφόσον δεχτεί κάποια ποινή.

Αυτή θα είναι πέντε θέσεων, σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων της RB13, κάτι που θα σημάνει την εκκίνησή του ως 15ος στο γκριντ του αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ. Έτσι, οι «κόκκινοι ταύροι» δουλεύουν πάνω στο μονοθέσιό του, ώστε να αποφασίσουν τι θα πράξουν ενόψει του αυριανού αγώνα.

Πάντως, ο Ρικιάρντο δηλώνει έκπληκτος από το συμβάν κι εξέφρασε την απογοήτευσή του. «Είμαι καλά στην υγεία μου, συναισθηματικά είμαι λίγο απογοητευμένος. Συμβαίνουν αυτά. Τουλάχιστον δε συνέβη στο Q1. Κάναμε μεγάλο βήμα στο Q2, αλλά μετά στο Q3 εξεπλάγην στη στροφή 14.

Έχασα το πίσω μέρος και δυστυχώς δεν υπήρχε τρόπος να το σώσω», ανέφερε ο 27χρονος πιλότος, με το πέρας της διαδικασίας στη Μελβούρνη. Από τη μεριά του, ο Μαξ Φερστάπεν θεωρεί αδύνατο να πιάσει τις Mercedes και Ferrari, τη στιγμή που πιστεύει πως θα έχει έναν μοναχικό αγώνα. «Δεν έχουμε τον ρυθμό να ανταγωνιστούμε τη Mercedes ή τη Ferrari.

Ελπίζω σε μία καθαρή εκκίνηση και μετά θα είναι ένας μοναχικός αγώνας για μένα», είπε ο Ολλανδός, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις από νωρίς στην F1 με την οδήγησή του και έχει πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη (Βαρκελώνη, 2016) στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!