Πόσα θα πληρώνατε για μία Vespa 70 ετών;

Γιώργος Βαρίνος
Πόσα θα πληρώνατε για μία Vespa 70 ετών;
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα κοστίσει η αγορά της Vespa νούμερο 3, καθώς έχει συμπληρώσει 70 χρόνια ζωής και είναι η παλαιότερη που σώζεται μέχρι σήμερα.

Αν ονειρεύεστε, να τριγυρίζετε στους δρόμους της Ιταλίας με μία κλασική Vespa όπως ο Γκρέγκορι Πεκ και η Οντρεϊ Χέμπουρν στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη», έχετε τώρα μία μοναδική ευκαιρία. Βέβαια θα πρέπει να επενδύσετε πολλά χρήματα για την εκπλήρωση του ονείρου σας, καθώς η συγκεκριμένη Vespa, που βγήκε σε δημοπρασία, αναμένεται να πιάσει τελική τιμή μεταξύ 250.000 και 300.000 ευρώ.

Το εξωπραγματικό αυτό νούμερο οφείλεται στο γεγονός, ότι πρόκειται για το σκούτερ της Piaggio με τον σειριακό αριθμό 1003 και είχε κατασκευαστεί το 1946, όπως επιβεβαιώνει και το πιστοποιητικό γνησιότητας της ιταλικής εταιρείας. Μιλάμε δηλαδή για την τρίτη Vespa που εγκατέλειψε το εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας και από την οποία κατασκευάστηκαν μόνον 60 πρωτότυπα. Το συγκεκριμένο σκούτερ είναι ωστόσο το παλαιότερο στον πλανήτη, καθώς τα δύο πρώτα με αριθμούς παραγωγής 1001 και 1002 έχουν αποδημήσει στον…Κύριο.

Η εβδομηντάχρονη Vespa βρέθηκε –όπως συμβαίνει συχνά- αραχνιασμένη σε έναν αχυρώνα και η αξία της δεν είναι απλά μουσειακή, καθώς μπορεί και κινείται, παρά τις σκουριές της, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το cult μοντέλο, που αποτελεί κομμάτι του νεότερου ιταλικού πολιτισμού, εφοδιάζεται με μονοκύλινδρο, αερόψυκτο και δίχρονο μοτέρ χωρητικότητας 98 κ.εκ. σε συνδυασμό με κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Η δημοπρασία του ολοκληρώνεται στις 28 Μαρτίου και την Κυριακή, 25 Μαρτίου, το μεσημέρι, βρισκόταν η τελευταία προσφορά στις 172.499 ευρώ. Για να δούμε, πού θα φτάσει τελικά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!