Χάμιλτον: «Η μέρα με τη νύχτα»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Η μέρα με τη νύχτα»
Δεν ανησυχεί, πλέον, ο Λιούις Χάμιλτον για την ανταγωνιστικότητα της Mercedes τονίζοντας πως είναι «η μέρα με τη νύχτα», σε σύγκριση με τις δοκιμές, αλλά έχει και πάλι φοβίες.

Με το πέρας των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, ο Λιούις Χάμιλτον ανησυχούσε για το πόσο ανταγωνιστική θα παρουσιαστεί η Mercedes στην πρεμιέρα της Μελβούρνης. Έπειτα, όμως, από τις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών, έφυγε αυτό το... βάρος από τον Βρετανό.

Μάλιστα, τόνισε πως η απόδοση των «ασημί βελών» ήταν «η μέρα με τη νύχτα», σε σύγκριση με αυτή στις δοκιμές της Βαρκελώνης. «Η διαφορά της σημερινής ημέρας από τις τελευταίες ημέρες των δοκιμών ήταν η μέρα με τη νύχτα και αυτό μας ανακουφίζει.

Το μονοθέσιο ήταν καλό, κατάλαβα καλά τα ελαστικά με χαμηλό και υψηλό καύσιμο και αυτό μας βάζει σε καλή θέση για τις κατατακτήριες», είπε, αρχικά. Ωστόσο, και πάλι αγχώνεται ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς έχει στο μυαλό του το τι θα κάνουν οι Ferrari και Red Bull, αφού τις θεωρεί πολύ δυνατές.

«Πιστεύω ότι η Ferrari είναι και πάλι πολύ, πολύ γρήγορη και πιο δυνατή από ποτέ. Και η Red Bull έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα αυτό το τριήμερο και φαίνεται ότι τώρα είναι το ίδιο δυνατή με τη Ferrari, αν όχι λίγο πιο δυνατή.

Πρέπει να τους έχουμε από κοντά», πρόσθεσε ο Χάμιλτον. Θα καταφέρει, λοιπόν, να διαχειριστεί τον ανταγωνισμό ο Χάμιλτον και να επιστρέψει στην κορυφή της Formula1 ή θα έχει για μία ακόμα χρονιά... μπελάδες στο κεφάλι του (πέρυσι ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ);

Μπότας: «Ποτέ δεν είναι εύκολο»

Από τη μεριά του, ο Βαλτέρι Μπότας αποτελεί το... νέο αίμα στη Mercedes και έχει ένα πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Μέσα σε μία μόνο χρονιά (τόσο διαρκεί το συμβόλαιό του) καλείται να αποδείξει ότι έχει... γερά δόντια στην κόντρα με τον Χάμιλτον και να κερδίσει τη θέση που πήρε στην ομάδα του Μπράκλεϊ και για τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος, βέβαια, γνωρίζει πού έχει... μπλέξει, κάτι που φαίνεται και από τα λόγια του. «Θα είναι δύσκολη μάχη! Είναι αναμενόμενο, όταν παλεύεις με τον Λιούις (Χάμιλτον). Ποτέ δεν είναι εύκολο να είσαι στο επίπεδο της ταχύτητάς του.

Όμως, αυτός είναι πάντα ο στόχος, ήταν μόλις η πρώτη Παρασκευή της σεζόν και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», είπε ο Φινλανδός, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα είναι ο νεροκουβαλητής του Χάμιλτον! Έτσι, μένει να δούμε αν ο μέχρι πρότινος πιλότος της Williams θα μπορέσει να προκαλέσει... πονοκέφαλο στον Βρετανό, όπως έπραξε πέρυσι ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!