Μόνο σε θαύμα ελπίζει ο Αλόνσο

Gazzetta team
Μόνο σε θαύμα ελπίζει ο Αλόνσο
Μόνο σ' ένα θαύμα ελπίζει ο Φερνάντο Αλόνσο για να κάνει κάτι καλό η McLaren στην Αυστραλία.

Αντί να είναι καλύτερα τα πράγματα, είναι χειρότερα για τη McLaren στην τρίτη χρονιά της συνεργασίας της με τη Honda. Ήδη, στο Γουόκινγκ γνώριζαν ότι θα έχουν ένα δύσκολο τριήμερο μπροστά τους, όμως τώρα ελπίζουν μόνο σ' ένα θαύμα, όπως είπε ο Φερνάντο Αλόνσο, ώστε να έρθει ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα.

«Προσπάθεια και θαύματα! Η McLaren δείχνει να βρίσκεται σε μία μάχη για μείνει μακριά από την πίσω σειρά του γκριντ», είπε ο Ισπανός, ο οποίος προφανώς τα έχει με τη Honda, που δείχνει αναξιόπιστη για τρίτη σερί χρονιά. Άλλωστε, γι' αυτό και η McLaren έχει ξεκινήσει να τσεκάρει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Mercedes, με την οποία βρίσκεται σε συζητήσεις ενόψει νέας συνεργασίας το 2018.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποια είναι η κατάταξη, αλλά να κερδίζει αγώνες και τίτλους. «Είχαμε λιγότερα προβλήματα απ' ό,τι στη Βαρκελώνη, όποτε μπορούσαμε να τρέξουμε λίγο περισσότερο στο FP1 και στο FP2. Νιώθω ότι είμαι καλά προετοιμασμένος και πολύ γρήγορος στις στροφές. Όταν τρέχω πίσω από κάποιον άλλον για 50 μέτρα, χάνω 200 στις ευθείες. Είναι πολύ απογοητευτικό.

Δε μ' ενδιαφέρει η κατάταξη και ποιος θα είναι στη μέση. Θέλουμε να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές, να βρισκόμαστε στα βάθρα, να κερδίζουμε αγώνες και είμαστε πάρα πολύ πίσω. Δε με νοιάζει αν θα είμαστε 13οι, έβδομοι, ένατοι και έχουμε μπροστά μας μία Renault ή μία Force India», πρόσθεσε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος βλέπει άλλη μία χρονιά να πηγαίνει... στράφι.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Μελβούρνης ο Αλόνσο υστερούσε κατά 2.8 από την κορυφή όντας 14ος, ενώ ο Στόφελ Φαντόρν ήταν τελευταίος στο +4.4! Στο δεύτερο σκέλος βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα, με τον Ισπανό να είναι 12ος στα 2.3 και τον Βέλγο 14ος στα 2.9.

Έτσι, όλα δείχνουν πως για μία ακόμα σεζόν η McLaren θα ταλαιπωρηθεί από προβλήματα, τη στιγμή που είναι πολύ πιθανό οι σχέσεις μεταξύ των Βρετανών και της Honda να χειροτερέψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σε παρόμοια φάση είχε βρεθεί προ δύο ετών και η Red Bull με τη Renault, όμως στην πορεία βρήκαν τη... χρυσή τομή και ήρθαν καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!