Πώς μπορούν να μειωθούν τα πρόστιμα και να αυξηθεί η οδική ασφάλεια;

Gazzetta team
Πώς μπορούν να μειωθούν τα πρόστιμα και να αυξηθεί η οδική ασφάλεια;
Πολύτιμα συμπεράσματα για το πώς μπορεί να μειωθεί το ύψος των προστίμων και συνάμα να αυξηθεί η οδική ασφάλεια στη χώρα μας βγήκαν στην ημερίδα του ΙΟΑΣ.

Στο πλαίσιο της δέκατης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε ημερίδα έχοντας την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια αυτής βγήκαν πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που μπορεί να μειωθεί το ύψος των προστίμων για τους παραβάτες και συνάμα να αυξηθεί η οδική ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους.

«Μόνο με την ταυτόχρονη ενίσχυση της αστυνόμευσης μπορεί η μείωση του ύψους των προστίμων να συμβάλλει στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα», δήλωσε βάσει μελετών και της μέχρι σήμερα ευρωπαϊκής εμπειρίας η Γκρατσιέλα Γιοστ, project director του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC), η οποία παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα μεθόδων αστυνόμευσης σε κράτη που βελτίωσαν τους δείκτες οδικής ασφάλειας.

Από εκεί και πέρα, εισηγήσεις έγιναν και από τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. κ. Γιάννη Αλεξάκη (Διεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας) για το επίκαιρο θέμα της αναμόρφωσης του ΚΟΚ και Μαρία Ανθούλη (Διεύθυνση Ασφάλειας Οδικών Υποδομών) σχετικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο ελέγχων των οδικών δικτύων, που εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα, ενώ παρών ήταν και ο Υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!