Ο Μάσα αισθάνεται ρούκι!

Gazzetta team
Ο Μάσα αισθάνεται ρούκι!
Ο Φελίπε Μάσα αισθάνεται ότι είναι ρούκι στην επιστροφή του στη Formula1, ενώ εξήγησε τον λόγο που άλλαξε την απόφασή του.

Μόλις μερικοί μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Φελίπε Μάσα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ο Βραζιλιάνος, όμως, είναι και πάλι παρών στη Formula1, αφού οι συγκυρίες τον οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίων. Συγκεκριμένα, η... μετακόμιση του Βαλτέρι Μπότας στη Mercedes ανάγκασε τη Williams να... χτυπήσει την πόρτα του 35χρονου για να τον πείσει να συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν άργησε να έρθει, καθώς «τα πράγματα αλλάζουν στη ζωή», όπως είπε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου της Μελβούρνης. Ωστόσο, τόνισε ότι και πάλι έχει κίνητρο και δήλωσε έτοιμος για την πρόκληση που φέρνει η νέα εποχή της F1. Μάλιστα, εξήγησε και τον λόγο που αποφάσισε να συνεχίσει τον ίδιο τρόπο ζωής με τα προηγούμενα χρόνια, αντί να... αράξει με την οικογένειά του.

«Το να αγωνίζομαι για μία ομάδα, στην οποία πιστεύω, είναι επαγγελματικό και σημαντικό. Γι' αυτό πήρα την απόφαση να συνεχίσω», πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος. Πάντως, όπως και να έχει το... πράγμα, αισθάνεται ρούκι! «Είμαι ρούκι! Σταμάτησα, αποσύρθηκα! Ξεκινάμε τον πρώτο αγώνα, είμαστε δύο ρούκι!», είπε αστειευόμενος ο Μάσα για να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Λανς Στρολ, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1.

«Είναι η ευκαιρία του, έχει δείξει ότι έχει ταλέντο. Τον γνώρισα όταν ήταν 8 ετών, ένα χρόνο μεγαλύτερο απ' ό,τι είναι τώρα ο γιος μου. Έχω όλη τη χαρά να δουλεύω μαζί του και να του περάσω όσα μπορώ. Δουλεύουμε μαζί για την ομάδα, και οι δύο πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Williams, μετά τον Μάσα, αφού τώρα αποτελεί την προσωρινή λύση του έμπειρου οδηγού που αναζητούσε η ομάδα του Γκρόουβ για να τον βάλει δίπλα στον Στρολ, ο οποίος ουσιαστικά τώρα ξεκινάει την εκπαίδευσή του στη Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!