Το πρωτάθλημα MotoGP 2017 ξεκίνησε!

Γιώργος Βαρίνος
Το πρωτάθλημα MotoGP 2017 ξεκίνησε!
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε επισήμως, με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, όπου επιλεγμένοι οδηγοί απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη των οδηγών για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που ξεκινά το βράδυ της Κυριακής στις 21.00.

Ο Μαρκ Μάρκεζ μίλησε πρώτος στη σημερινή συνέντευξη τύπου λέγοντας: «...ήταν ένας μακρύς χειμώνας» ένα γεγονός, που βρίσκει σύμφωνους όλους τους φίλους του MotoGP! Από σήμερα λοιπόν επιστρέφουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς με την πρώτη συνέντευξη τύπου για το 2017 να ολοκληρώνεται πριν από λίγο στην πίστα του Qatar.

και συνέχισε: «Είμαι πιο χαρούμενος και νοιώθω πιο άνετα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε το 2017 με μια καλή παρουσία. Κάναμε σημαντικές αλλαγές, ειδικά με τον κινητήρα κι ακόμα δεν έχουμε βρει το τέλειο set-up. Θέλει χρόνο».

Στη συνέχεια ο συντονιστής έδωσε τον λόγο στον Βαλεντίνο Ρόσι ο οποίος έχει ως στόχο να είναι ανταγωνιστικόςκαι κοντά στους πρώτους. Ο ίδιος είπε: «Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα που είχαμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά στο μπροστινό γκρουπ. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε το σωστό στήσιμο και πρέπει να βελτιωθούμε. Ελπίζω όμως ότι θα είμαστε δυνατοί κι ανταγωνιστικοί».

Ο Μάβερικ Βινιάλες έδειξε να είναι σίγουρος για τον εαυτό του λέγοντας: «Για την ώρα είμαστε ακόμα στην περίοδο πριν την έναρξη της σεζόν, όμως έχουμε βρει ένα καλό set-up για όλες τις πίστες κι αυτό θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε και στους αγώνες. Βελτιώσαμε αρκετά τη μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα». Τέλος αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στην περυσινή του μοτοσυκλέτα την Suzuki GSX-RR και στην φετινή του Yamaha M1: «Δεν απαιτείται και τόσο διαφορετικό στυλ για να τις οδηγήσεις».

O Χόρχε Λορένζο παρουσιάστηκε αισιόδοξος: «Είναι μια νέα εποχή για εμένα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Εδώ στο Qatar κάναμε ένα σημαντικό βήμα, κυρίως όμως στον ένα γύρο. Έτσι το βασικό μας μέλημα από αύριο είναι να βελτιώσουμε το ρυθμό μας».

«Η πρώτη ημέρα στην Sepang ήταν ένα σοκ, διότι είχα συνηθίσει να είμαι ανταγωνιστικός από την αρχή. Τώρα όμως χρειαζόμαστε χρόνο».

Αν και έδειξε δυνατός στις πρώτες δοκιμές ο Αντρέα Ιαννόνε, στη συνέχεια δυσκολέυτηκε. Ο ίδιος σχολίασε: «Στόχος μας είναι να καλύψουμε τη διαφορά από τις άλλες ομάδες και να προσαρμόσω τη μοτοσυκλέτα στο στυλ μου ή να άλλαξω το στυλ μου για να ταιριάξει στην μοτοσυκλέτα. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα για την ώρα. Δεν βρήκαμε τόσο καλή αίσθηση στις δοκιμές, δεν βρήκαμε τον απαραίτητο συμβιβασμό. Ο ρυθμός μας δεν είναι άσχημος, αλλά απέχει από τον αντίστοιχο των τεσσάρων ή πέντε πρώτων».

Παρών ήταν και ο Καλ Κράτσλοου, ο οποίος ήταν δυνατός στις χειμερινές δοκιμές αν και όπως είπε «...είναι ακόμα δύσκολο να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Όμως είμαστε γρήγοροι σε κάθε πίστα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!