Με 1.000 ίππους η νέα κορυφαία McLaren

Πέτρος Πιτσίνης
Με 1.000 ίππους η νέα κορυφαία McLaren
Η BP23 θα παραχθεί σε μόλις 106 μονάδες και θα είναι η ισχυρότερη και πιο αεροδυναμική McLaren που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Η υβριδική McLaren με τον κωδικό BP23 βρίσκεται ακόμα στο στάδιο εξέλιξης και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το 2019.

Το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός των 106 αντιτύπων, που σύμφωνα με την McLaren έχει ήδη κατοχυρωθεί σε αντίστοιχους ενδιαφερόμενους, αφήνει να εννοηθεί ότι θα πρόκειται για ένα πανάκριβο δημιούργημα στη σφαίρα των 2,5 – 3,0 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί η ισχύς, ωστόσο όπως υποστηρίζει η εταιρεία θα είναι το ισχυρότερο δημιούργημά της. Επομένως θα ξεπερνά τους περίπου 900 ίππους της P1, κάτι που μας οδηγεί στην ασφαλή υπόθεση των 1.000 –τουλάχιστον- ίππων.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτός ο αριθμός είναι το νέο «ιερό δισκοπότηρο» όσων hyper cars έχουν ανακοινωθεί για το άμεσο μέλλον, τόσο από την Bentley και την Mercedes – AMG, όσο και από πολλές μικρότερες εταιρείες.

Η McLaren δηλώνει επίσης ότι η BP23 δεν θα είναι το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα η P1, αλλά ένα ταχύτατο, εξαιρετικά αεροδυναμικό μοντέλο κάλυψης μεγάλων αποστάσεων, με τρεις θέσεις. Εκ των οποίων, αυτή του οδηγού θα είναι κεντρικά τοποθετημένη, στο πρότυπο της πάλαι ποτέ McLaren F1 της δεκαετίας του ’90.

Υπεθυμίζουμε ότι η F1 ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στη δεκαετία του ’90 και είχε διατηρήσει τον τίτλο αυτό για πάρα πολλά χρόνια, έως και την έλευση της Bugatti Veyron. Η McLaren δεν έχει ανακοινώσει αν αυτός είναι ο στόχος της BP23, σίγουρα όμως τη συνδέει άμεσα με την F1, καθώς και ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα παραχθούν είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν των F1.

Το νέο υπεραυτοκίνητο της McLaren θα έχει υβριδική μονάδα ισχύος, με πιθανότερη διάταξη τον κινητήρα εσωτερικής καύσης τοποθετημένο στο κέντρο να παρέχει δύναμη στους πίσω τροχούς και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ να κινούν τους εμπρός τροχούς. Λογικά η βρετανική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τον νέο τετράλιτρο V8 σύνολο της 720 S που θα αποδίδει κάτι περισσότερους από 700 ίππους, με τους 300 που υπολείπονται μέχρι τους 1.000 να είναι υπόθεση της ηλεκτρικής πρόωσης.

Έχοντας προς το παρόν μόνο σκίτσα να δείξει, η McLaren σίγουρα θα κάνει κάποιες επιπλέον αποκαλύψεις μέσα στο έτος, ώσπου να φτάσουμε στις αρχές του 2018 για να δούμε κάποιο πρωτότυπο ή τελικό μοντέλο παραγωγής. Και καθώς το κάθε αυτοκίνητο θα δημιουργείται με βάση τις προτιμήσεις του μελλοντικού ιδιοκτήτη του σε χρώματα, εξοπλισμό, σχέδια και υλικά κατασκευής εσωτερικού διακόσμου, σίγουρα καμία από τις 106 BP23 δεν θα είναι ίδια με τις υπόλοιπες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!