Μπήκε στην πρίζα το Citroen Berlingo

Πέτρος Πιτσίνης
Μπήκε στην πρίζα το Citroen Berlingo
Η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει το τέταρτο και πιο πρακτικό ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της, με αυτονομία 170 χιλιόμετρα.

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του τέταρτου ηλεκτρικού μοντέλου στη γκάμα της Citroen, του Ε-Berlingo Multispace.

Το γνωστό πολυμορφικό μοντέλο που βασίζεται στο ομώνυμο μικρό Van της μάρκας διαθέτει 675 λίτρα χώρο αποσκευών, τρεις ανεξάρτητες πίσω θέσεις, συρόμενες πόρτες στο πλάι και πόρτα χώρου αποσκευών που ανοίγει ολόκληρη ή μόνο το τζάμι.

Παρά την τοποθέτηση των μπαταριών, το μικρό πολυμορφικό μοντέλο δεν έχει χάσει τίποτα από τους τεράστιους χώρους και την ευελιξία του. Ιδανικό, στην ηλεκτρική του μορφή για αστική και υπεραστική χρήση, μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του σε 8 ώρες από κοινή οικιακή παροχή. Με τη χρήση ταχυφορτιστή, μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς του σε μόλις μισή ώρα.

Με 170 χιλιόμετρα αυτονομία, μπορεί να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες των καθημερινών αστικών και περιαστικών μετακινήσεων, ενώ οι ταχείς χρόνοι επαναφόρτισης του επιτρέπουν να βρίσκεται σε κίνηση όλη μέρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας που παρέχει ισχύ στους εμπρός τροχούς αποδίδει 67 ίππους, έχει όμως 200 Nm ροπή άμεσα διαθέσιμη, κάτι που καθιστά το E-Berlingo Multispace ταχύτατο στις επιταχύνσεις τόσο από στάση, όσο και εν κινήσει .

Το E-Berlingo Multispace έρχεται να προστεθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα της Citroen C-ZERO, E-MEHARI και Berlingo LCV που ήδη κυκλοφορούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στη δική μας θα τα δούμε αν και όποτε δημιουργηθεί έστω και η παραμικρή υποδομή δημόσιων σταθμών ταχείας φόρτισης, αν και έχει έρθει η εποχή που τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug in υβριδικά μοντέλα αυξάνονται εκθετικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!