Πως το ηλεκτρικό NIO EP9 κατέκτησε το Ring (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πως το ηλεκτρικό NIO EP9 κατέκτησε το Ring (video)
Το ηλεκτρικό supercar NIO EP9 όχι μόνο κατέκτησε το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Είναι και ένα από ταχύτερα ανεξαρτήτως κινητήρα.

Η κινεζική ΝΙΟ που προέρχεται από τη NextEV, είναι ήδη γνωστή στους παρακολουθούντες την Formula e. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι η εταιρεία αυτή θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Διότι ήδη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το κινέζικο supercar λοιπόν που κατέβασε το ρεκόρ γύρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην «πράσινη κόλαση» από το 07:22.00 στο 07:05.120, διαθέτει τέσσερις κινητήρες που αποδίδουν 1.360 ίππους. Αυτοί είναι ικανοί να στείλουν το Nio EP9 στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,7 δλ, και στα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 7,1 δευτερόλεπτα. Η επιτάχυνση σταματά στα 313 χλμ./ώρα που είναι και η τελική του ταχύτητα.

Ο χρόνος του στο Ring μάλιστα δεν το καθιστά μόνο το γρηγορότερο ανάμεσα στα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πράγμα εύκολο, αλλά και ένα από τα ταχύτερα supercars στη γερμανική πίστα, ανεξαρτήτως τύπου κινητήρα. Καθώς το NIO είναι ταχύτερο από το Nissan GT-R Nismo, την Mercedes-AMG GT-R και την Porsche 911 GT2 RS μεταξύ άλλων.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το πρόσφατο και πλήρους μήκους on board video, το NIO μπορεί να ακούγεται σαν τρόλει, ωστόσο στρίβει με πραγματικά μεγάλη ταχύτητα και φέρνει τα ελαστικά στο απόλυτο όριο. Βλέπετε λόγω των μπαταριών το βάρος είναι αρκετά μεγάλο για σπορ αυτοκίνητο, ωστόσο ακόμα και έτσι καταφέρνει να «κερνάει τσάι» πολλά supercar με μεγάλη ιστορία.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του NΙΟ. Το πλαίσιο και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά –κυρίως αναθρακόνημα- ενώ οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε χρόνο 45 λεπτών. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία του, που παρά τις απίστευτες επιδόσεις φτάνει τα 427 χιλιόμετρα. Το μήκος του είναι 4,8 μέτρα, το πλάτος του 2,23 και το βάρος του 1.735 κιλά.

Σε συνέχεια του ρεκόρ του στο Ring, το NIO EP9 κατάφερε το Φεβρουάριο του 2017 να κάνει και ρεκόρ γύρου στο Circuit of Americas, στο Όστιν του Τέξας, με χρόνο 2:40.33. Και αν πολύ σωστά σας φαίνεται εξαιρετικά αργός χρόνος, σκεφτείτε ότι αφορά αυτόνομα οχήματα και έγινε χωρίς οδηγό!

Αντίθετα με πολλές μικρές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η NIO δεν έχει σκοπό να παραμείνει περιθωριακή. Επισήμως, έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ταχύτερα και πιο προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής από την Tesla και μάλιστα στη μισή τιμή. Ήδη ετοιμάζει το EVE, ένα οικογενειακό μοντέλο με χαρακτηριστικά πλήρως αυτόνομης κίνησης, φυσικά ηλεκτρικό. Θυμηθείτε ότι σας προτείναμε να θυμάστε αυτό το όνομα: NIO.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!