Το υπέροχο «τέρας» της Ducati (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το υπέροχο «τέρας» της Ducati (video)
Το Monster 797 της ιταλικής μάρκας είναι η ιδανικότερη «εισαγωγική» μοτοσικλέτα στη γκάμα των σπορ μοντέλων της, με αισθητική και απόδοση που εντυπωσιάζουν.

Η σειρά των γυμνών και ελαφρών Monster έγραψε μια από τις πιο πετυχημένες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της Ducati. Από το 1993 που παρουσιάστηκε, το σχέδιο του Γκαλούτσι έμεινε σχεδόν ανέπαφο από το χρόνο, χάρη στην απλότητα και τη δυναμική του.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η νέα γενιά Monster για το 2017 με τη μικρότερη 797 είναι πιο όμορφη και πιο αποδοτική από ποτέ. Διατηρώντας ταυτόχρονα τη λογική μιας μεσαίας προσιτής μοτοσικλέτας, που εισάγει με ασφάλεια και πολύ στιλ τους νέους αναβάτες στον κόσμο των υψηλών επιδόσεων.

Ο δικύλινδρος desmo κινητήρας των 803 κ.εκ. αποδίδει 75 ίππους και, έχοντας να κινήσει βάρος μόλις 182 κιλών, εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις. Οι αναρτήσεις με αλουμινένιο πίσω ψαλίδι, ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ και εμπρός με ανάποδο πιρούνι διαμέτρου 43 χιλ. εξασφαλίζουν ασφαλή οδική συμπεριφορά. Σε συνδυασμό πάντα με τη σιγουριά του ABS και των τριών δισκόφρενων, δύο εμπρός και ενός πίσω, της Brembo.

Απλή και απέριττη, με το χαρακτηριστικό πλαίσιο «χωροδικτύωμα» και ένα νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, η Monster 797 εμπαίζει την ονομασία της με μια διαμετρικά αντίθετη εικόνα κορυφαίας κομψότητας. Πανεύκολη στην οδήγηση, με δυναμικές επιδόσεις και κορυφαία οδική συμπεριφορά, αποτελεί το ιδανικό «σχολείο» για κάθε αναβάτη που θέλει να νοιώσει τη συγκίνηση μιας πραγματικής και ταυτόχρονα προσιτής σπορ μοτοσικλέτας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!