Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen

Gazzetta team
Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen
Στη φυλακή οδηγήθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen, Όλιβερ Σμιντ, που έχει 11 κατηγορίες εις βάρος του.

Το σκάνδαλο με την παραποίηση του λογισμικού στις δοκιμές των ρύπων στους κινητήρες πετρελαίου έχει φέρει... μπελάδες στη Volkswagen και στα υψηλόβαθμα στελέχη της. Η γερμανική εταιρεία έχει δώσει τη συμβουλή να μην πατήσουν το πόδι τους στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν οι φοβίες για σύλληψη λόγω των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Όμως, δεν άκουσε τη συμβουλή ο Όλιβερ Σμιντ και την πάτησε, όταν επέστρεφε από διακοπές με την οικογένειά του στην Κούβα. Μόλις πάτησε αμερικανικό έδαφος, συνελήφθη από τις αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018, όταν έχει οριστεί η δίκη του.

Ο 48χρονος έχει 11 κατηγορίες εις βάρος του, οι οποίες έχουν χαρακτήρα κακουργήματος, όπως απόκρυψη του σκανδάλου, συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των ΗΠΑ και παραβιάσεις του νόμου περί καθαρού αέρα. Μάλιστα, αυτές μπορούν να τον στείλουν στη φυλακή για 169 ακόμα χρόνια, που σημαίνει ότι θα πεθάνει πίσω από τα σίδερα.

Βέβαια, έγινε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος και να είναι κατ' οίκον περιορισμό στην οικία του στο Μίσιγκαν, όμως αυτό απορρίφθηκε. Έτσι, εστάλη ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους κατηγορούμενους να μην πάνε στις ΗΠΑ, αφού ο νόμος στη Γερμανία προβλέπει ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να εκδοθεί μόνο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!