Δύσκολη η Ducati παραδέχεται ο Λορένθο

Πέτρος Πιτσίνης
Δύσκολη η Ducati παραδέχεται ο Λορένθο
Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής παραδέχτηκε ότι δύσκολα θα είναι πιο γρήγορος από τον Ντοβιτσιόζο, καθώς δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στη νέα του μοτοσικλέτα.

Μέρες μόλις πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο –και μεγάλο στοίχημα για την Ducati ώστε να επιστρέψει στις νίκες- δηλώνει ότι ο Ντοβιτσιόζο θα είναι μάλλον πιο γρήγορος, όπως φάνηκε και από τις δοκιμές του χειμώνα.

«Αυτή ή μοτοσικλέτα (σ.σ. εννοεί την Ducati) είναι πολύπλοκη στην κατανόησή της. Είναι ακριβώς αντίθετη από τη Yamaha, που είναι πιο εύκολη στην οδήγησή της ακόμα και από τις μοτοσικλέτες της Moto2. Ο Ντοβιτσιόζο μάλλον θα είναι ταχύτερος από εμένα στον πρώτο αγώνα. Μπορεί εγώ να είμαι πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά η εμπειρία που έχει αυτός με τη μοτοσικλέτα μετράει πολύ περισσότερο» παραδέχτηκε ο Ισπανός.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα χαροποιήσει την Ducati, που ξόδεψε πακτωλό χρημάτων για να στρώσει το κόκκινο χαλί στο Λορένθο. Ο Ισπανός, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστός για τη μεγάλη του θέληση και την προσήλωσή του στο αποτέλεσμα. Λογικά, πολύ γρήγορα θα καταφέρει να εγκλιματιστεί, ώστε να μην περάσει και αυτός στον κατάλογο των αναβατών που η Ducati «πέταξε» από τη σέλα της. Όπως και ο ίδιος τόνισε άλλωστε, ορισμένοι πολύ μεγάλοι οδηγοί, όπως οι Μελάντρι αλλά και ο άσπονδος πρώην συνάδελφός του ο Ρόσι, ποτέ δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο με τις κόκκινες μοτοσικλέτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!