Πόσο θα κοστίζει Aθήνα - Ιωάννινα με τον αυτοκινητόδρομο; (vid)

Gazzetta team
Πόσο θα κοστίζει Aθήνα - Ιωάννινα με τον αυτοκινητόδρομο; (vid)
Σχεδόν 37 ευρώ διόδια θα πληρώνουν τα Ι.Χ. για τη διαδρομή Αθήνα - Ιωάννινα με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, ενώ το ταξίδι θα διαρκεί 3 1/2 ώρες.

Κάθε ταξίδι εκτός Αττικής, πλέον, κοστίζει (και εντός αν χρησιμοποιηθεί η Αττική Οδός) και δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η Ιονία Οδός, όταν αυτή θα ολοκληρωθεί. Ο λόγος για τον δρόμο που θα συνδεέι την Αθήνα με τα Γιάννενα μαζί με την Ολυμπία Οδό, δηλαδή την Εθνική Οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών, με τα διόδια να είναι και πάλι ο... πονοκέφαλους του ταξιδιώτη.

Για την ακρίβεια, θα λειτουργήσουν τέσσερις σταθμοί από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα, όπου το κόστος θα είναι 12 ευρώ, ενώ στα 13,30 κοστολογείται η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Σε αυτά υπολογίζονται άλλα 11,50 ευρώ, τα οποία χρειάζεται κάποιος για να μεταβεί από την Αθήνα στο Ρίο, με το συνολικό κόστος από την πρωτεύουσα μέχρι τα Γιάννενα να φτάνει τα 36,80 ευρώ. Όλα αυτά μόνο για να πας!

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι το κόστος έχει υπολογιστεί σε περίπου 6,2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ με τους νέους αυτοκινητόδρομους η απόσταση θα είναι περίπου 400 χιλιόμετρα. Όσον αφορά το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής τους, η καταληκτική ημερομηνία είναι ο Αύγουστος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το κόστος των διοδίων μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 6 ευρώ, αν προτιμήσει ο οδηγός τα φέρι μποτ αντί της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που σημαίνει όμως πάνω από μισή ώρα συνολική καθυστέρηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!