Ο Ρόσμπεργκ σκέπτεται να επιστρέψει στη Formula 1

Πέτρος Πιτσίνης
Ο Ρόσμπεργκ σκέπτεται να επιστρέψει στη Formula 1
O Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016 είναι θετικός στο ενδεχόμενο μίας νέας καριέρας στα μηχανοκίνητα αθλήματα και αποκαλύπτει ποια θέση θα τον ενδιέφερε.

Μέχρι τώρα απέφευγε να απαντήσει ο Ρόσμπεργκ στο ερώτημα για το μέλλον του. Ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 έλεγε απλά, ότι υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προοπτικές και ότι δεν είχε πάρει ακόμη κάποια απόφαση. Ο 31χρονος πρώην πιλότος έγινε όμως για πρώτη φορά πιο συγκεκριμένος, όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Sport Bild, αν θα μπορούσε να φανταστεί μία καριέρα ως Διευθυντής μίας ομάδας, απαντώντας ότι «δεν λέω όχι. Πολλά είναι πιθανά».

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι έχει αποφασίσει ήδη κάποια πράγματα. «Θέλω να παραμείνω σε κάθε περίπτωση στα μηχανοκίνητα σπορ με κάποιον τρόπο. Με κάποια ιδιότητα», τόνισε ο Ρόσμπεργκ, αν και υπογράμμισε ότι αποκλείεται να επιστρέψει πάλι ως οδηγός.

H Ρεάλ παίζει εκτός με την Αθλέτικ Κλουμπ που κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη. Θα πάρει το διπλό με over 2,5;

Αν γίνει τελικά ο Γερμανός Διευθυντής κάποιας αγωνιστικής ομάδας στα μηχανοκίνητα σπορ, θα ακολουθήσει και σε αυτή την περίπτωση τα χνάρια του πατέρα του. Ο Κέκε Ρόσμπεργκ ίδρυσε μετά το τέλος της καριέρας του ως οδηγός το Team Rosberg, το οποίο συμμετέχει ακόμη και σήμερα στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM.

Επίσης ο πατήρ Ρόσμπεργκ υπήρξε στο παρελθόν μάνατζερ άλλων οδηγών, όπως του Χάκινεν και του Λέτο. Και ο γιος του θα μπορούσε να φανταστεί έναν ανάλογο ρόλο «ίσως σε μία θέση συμβούλου και μάνατζερ».

Όλα αυτά αποτελούν πάντως για τον Νίκο Ρόσμπεργκ μελλοντικά σχέδια, αφού όπως τονίζει «αυτή τη στιγμή ασχολούμαι κυρίως με κοινωνικά πρότζεκτ. Να υποστηρίζω παιδιά και λιγότερο προνομιούχους συνανθρώπους μας, σημαίνει πολλά για εμένα. Ψάχνω περιπτώσεις, που μιλούν στην καρδιά μου».

Όπως είναι γνωστό, ο Ρόσμπεργκ έγινε πρεσβευτής της Mercedes μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και σκοπεύει να συνεχίσει και στο μέλλον αυτή τη συνεργασία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!