Πως θα πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και ένα τέταρτο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Πως θα πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και ένα τέταρτο (video)
Η παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, θα μειώσουν δραματικά και άμεσα το χρόνο οδήγησης.

Το 2017 θα είναι μια χρονιά σταθμός για τις οδικές μεταφορές στη χώρα μας. Ολυμπία οδός, Ιόνια Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, θα παραδοθούν από το Μάρτη έως το αργότερο το Σεπτέμβρη, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους και αυξάνοντας εκθετικά την ασφάλεια στους κυριότερους οδικούς άξονες της Ελλάδας.

Ο χρόνος οδήγησης από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και το ανάποδο μειώνεται περίπου μια ώρα στις 4 ώρες και ένα τέταρτο, με την παράδοση στην κυκλοφορία του συμπλέγματος των δύο τούνελ στα Τέμπη. Αυτά παρακάμπτουν την παραδεισένια από άποψη φυσικής ομορφιάς αλλά κολασμένη από άποψη οδικής ασφάλειας κοιλάδα των Τεμπών, στην οποία έχει πληρωθεί πολύ βαρύς φόρος αίματος.

Η δεύτερη σήραγγα των Τεμπών, μήκους 6 χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια και μαζί με την μικρότερη των 2 χιλιομέτρων, έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98 και 98,5%. Μαζί με μια ακόμα σήραγγα στην περιοχή του Παντελεήμονα, μήκους 3 χιλιομέτρων, η οποία επίσης βρίσκεται σε ποσοστό 98% ολοκλήρωσης, θα συμβάλλουν στην τεράστια μείωση του χρόνου ταξιδιού. Καθώς σε αυτά τα σημεία στο παρελθόν, ο δρόμος είχε μια μόλις λωρίδα ανά κατεύθυνση, πολλές κλειστές στροφές –έως και φουρκέτες- με αποτέλεσμα τεράστιες καθυστερήσεις ειδικά σε περιόδους εορτών και μεγάλων εξόδων.

Χαρακτηριστικό της εξέλιξης των έργων είναι το οδοιπορικό που πραγματοποιήθηκε στις νέες σήραγγες των Τεμπών και μπορείτε να δείτε στο video, που μας προετοιμάζει για μια νέα, ταχύτερη, ασφαλέστερη και σύγχρονη εποχή στις μετακινήσεις μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!