Στα χέρια του Νεβίλ το Hyundai i30N

Πέτρος Πιτσίνης
Στα χέρια του Νεβίλ το Hyundai i30N
Η εμπειρία του κορυφαίου οδηγού της κορεατικής ομάδας στο WRC επιστρατεύτηκε για την εξέλιξη του πιο δυνατού μοντέλου της γκάμας του νέου i30.

Το πρώτο δείγμα του σπορ τμήματος N της Hyundai θα είναι το i30N. Το μοντέλο που βασίζεται στην τρίτη γενιά του πεντάθυρου μικρού –μεσαίου που θα έρθει στη χώρα μας το Μάιο, εξελίσσεται εντατικά στο βόρειο αρκτικό κύκλο για να είναι έτοιμο προς το τέλος του 2017.

Η Hyundai επιστράτευσε τον Τιερί Νεβίλ για να βοηθήσει με την ικανότητά του στην οδήγηση τους τεχνικούς, ώστε να διαπιστώσουν την απόδοση του μοντέλου σε ακραία πίεση. Η εμπειρία του είναι πολύτιμη, ειδικά σε ένα αυτοκίνητο που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της αγωνιστικής τεχνολογίας της μάρκας με τα μοντέλα παραγωγής.

Ο Βέλγος οδηγός βρέθηκε στο Arjeplog της Σουηδίας όπου πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές με στόχο της εξέλιξη των συστημάτων δυναμικής συμπεριφοράς όπως τα ESC και LSD καθώς και της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και των ελαστικών.

Ο Νεβίλ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το αρχικό στάδιο εξέλιξης και ανέφερε πως «οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με το κιβώτιο και το διαφορικό. Το αυτοκίνητο είναι πολύ σταθερό και εύκολο στον έλεγχο, με τον οδηγό να έχει αίσθηση ελέγχου πολύ κοντινή αυτής ενός αγωνιστικού».

Σύμφωνα με τη Hyundai το i30N δεν έχει στόχο τις απόλυτες επιδόσεις στην κατηγορία. Θα είναι ένα γρήγορο και πολύ διασκεδαστικό αυτοκίνητο, ταυτόχρονα όμως και προσιτό ώστε να μην ξεφεύγει από τα δεδομένα του κοινού της μάρκας.

Στελέχη της κορεατικής εταιρείας έχουν δηλώσει ότι ο i30N θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με την λιγότερο ισχυρή να παίζει το ρόλο του γρήγορου GT που θα προσφέρει άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και την ισχυρότερη να είναι πιο εστιασμένη στις απόλυτες επιδόσεις αλλά και πιο ειδική.

Στο video ακούμε μια πολύ σπορ χροιά από τον κινητήρα που δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρηθεί αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής. Το ελπίζουμε όμως.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!