Ατάραχος ο Μιούλερ σε απειλές νέων αγωγών

Πέτρος Πιτσίνης
Ατάραχος ο Μιούλερ σε απειλές νέων αγωγών
Στην αντεπίθεση πέραση ο διευθύνων σύμβουλος της VW, με αφορμή τις αιτιάσεις ιδιοκτητών επισκευασμένων diesel μοντέλων, ότι έχουν επηρεαστεί λειτουργικά οι κινητήρες τους.

Το τεράστιο πρόγραμμα ανάκλησης που πραγματοποιεί η VW στην Ευρώπη με στόχο την επαναφορά των diesel κινητήρων εκατομμυρίων μοντέλων που διέθεταν το λογισμικό παραποίησης των ρύπων, βρίσκει νέα προσχώματα. Αρκετοί ιδιοκτήτες των εν λόγω αυτοκινήτων υποστηρίζουν ότι μετά τις τεχνικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται, επηρεάζεται αρνητικά η λειτουργία των κινητήρων.

Ταυτόχρονα, απειλούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη απαιτώντας αποζημιώσεις. Απαντώντας σε αυτές τις επικρίσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ματίας Μιούλερ δήλωσε: «Αναφορικά με τις απειλούμενες μηνύσεις, επαναλαμβάνω ότι όλες οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνται είναι απόλυτα εντάξει. Έχουμε πραγματοποιήσει εκατοντάδες σχετικές μετρήσεις υπό την επίβλεψη της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας οδικών μεταφορών (KBA ), που αποδεικνύουν ότι οι αναβαθμίσεις που εφαρμόζουμε δεν επηρεάζουν αρνητικά στο παραμικρό τη λειτουργία των κινητήρων. Αν κάποιοι νομίζουν ότι γνωρίζουν καλύτερα, ας έρθουν στα δικαστήρια να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους και εκεί θα συζητήσουμε εκτενώς το ζήτημα. Εμείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό».

Αυτό που υπονοεί ο Μιούλερ, είναι πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πράξη τη λαϊκή ρήση «βρήκαμε παππά, ας θάψουμε πέντε – έξι». Υπό την έννοια ότι εκμεταλλευόμενοι τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε η εταιρεία με την παραποίηση των ρύπων, ψάχνουν αφορμές ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Έχει πάντως ενδιαφέρον ότι τα απόνερα αυτής της υπόθεσης συνεχίζουν να πλήττουν το γόητρο της γερμανικής εταιρείας και να επαναφέρουν συνεχώς στο προσκήνιο νέες αιτιάσεις νομικών διεκδικήσεων, υπαρκτές ή μη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!