Το VW Golf των 270 χλμ./ώρα (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το VW Golf των 270 χλμ./ώρα (video)
Το ανανεωμένο VW Golf R των 310 ίππων με το Performance Pack μετατρέπεται από ένα οικογενειακό πεντάθυρο hatchback σε φονέα supercar.

Η ανανέωση της 7ης γενιάς του VW Golf περιλαμβάνει και την ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου, την R. Η οποία δεν αρκείται μόνο στα καλλωπιστικά και εξοπλιστικά στοιχεία. Το κορυφαίο και τετρακίνητο Golf R με τον δίλιτρο TSi που για την περίσταση αποδίδει 310 ίππους, αποκτά επιδόσεις και ικανότητες που το φέρνουν πολύ κοντά στη σφαίρα επιρροής των supercars.

Με τροχούς 19 ιντσών, μεγαλύτερους και διάτρητους δίσκους φρένων, σύστημα εξαγωγής της Akrapovic κατασκευασμένο από τιτάνιο, νέο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, launch control, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τετρακίνηση, μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ,/ώρα σε 4,6 δλ και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 267 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Performance, πέραν των παραπάνω, διαθέτει και νέες επενδύσεις απομίμησης carbon στο εσωτερικό για να ξεχωρίζει από τα «φιμωμένα» στα 250 χλμ./ώρα αδέλφια του.

Όπως υποστηρίζει η VW, πέραν των επιδόσεων, οι αεροδυναμικές βελτιώσεις στο αμάξωμα έχουν αυξήσει κατά 20 κιλά την κάθετη δύναμη στις μεγάλες ταχύτητες, κάτι που καθιστά το R Performance ακόμα πιο σταθερό τόσο στην ευθεία, όσο και στις γρήγορες καμπές.

Το σχετικό video μας δίνει μια πλήρη εικόνα των αλλαγών και των δυνατοτήτων του νέου βασιλιά των Golf.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!