Η συγκλονιστική έξοδος του Μικ στο Μεξικό (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η συγκλονιστική έξοδος του Μικ στο Μεξικό (video)
Κυριολεκτικά πέντε στροφές πριν τον τερματισμό, ο Κρις Μικ έστειλε –μεταφορικά- όλα τα μέλη της ομάδας της Citroen στον άλλο κόσμο.

Περίμεναν θρίαμβο και παραλίγο να ζήσουν μια καταστροφή. Εκατοντάδες μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό και την πρώτη νίκη της Citroen για το 2017, ο Κρις Μικ χάνει το C3 σε μια παρατεταμένη δεξιά μετά από μικρό άλμα και φεύγει όπως έρχεται σε πάρκινγκ θεατών. Αποφεύγει για εκατοστά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και –σαστισμένος προφανώς- συνεχίζει κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Μετά το πρώτο σοκ βρίσκει την έξοδο στο δρόμο και συνεχίζει, για να τερματίσει έχοντας χάσει περίπου 20 δευτερόλεπτα, από τα 39’’ που προηγούταν έως εκείνη τη στιγμή του Οζιέ.

Οι εικόνες από το service park τη στιγμή της εξόδου του Μικ είναι χαρακτηριστικές. Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν κερώσει, δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι ο οδηγός τους συνεχίζει, αναθαρρούν και περιμένουν. Μόλις όμως συνεχίζει και πάλι στα τελευταία μέτρα της ειδικής, ξεσπούν σα μικρά παιδιά.

Τα πλάνα που έχουν καταγραφεί στο σχετικό video θα μείνουν στην ιστορία των αγώνων ως μια μεγάλη απόδειξη, για το πόσο λεπτή είναι η κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο θρίαμβο και στην καταστροφή. Και παράλληλα ως κορυφαία στιγμή ικανότητας, θάρρους και ατσάλινων νεύρων των κορυφαίων οδηγών, επιπέδου Κρις Μικ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!