Ο πρώτος Έλληνας με αναπηρία στο Rotax Max Challenge!

Gazzetta team
Ο πρώτος Έλληνας με αναπηρία στο Rotax Max Challenge!
Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος έχει μείνει ανάπηρος από τη μέση και κάτω και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας με αναπηρία που θα τρέξει στο Rotax Max Challenge!

Ένα ατύχημα με τη μοσοτικλέτα του πριν από 19 χρόνια ήταν ο λόγος που ανάγκασε τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο να καθίσει σε αναπηρικό αμαξίδιο για το υπόλοιπο της ζωής του, όμως δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τη δική του διέξοδο για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει μία τέτοια κατάσταση, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αυτή ήταν να ξοδέψει τον χρόνο του στα μηχανοκίνητα σπορ και στα καρτ. Αφού τον παρότρυνε και του έδωσε κίνητρο ο ιδιοκτήτης της πίστας καρτ του Ναυπλίου, Πάρης Λατσώνας, ξεκίνησε να τρέχει μ' ένα ειδικά τροποποιημένο καρτ, ώστε να βρει τη ζωντάνια και τη χαρά που έψαχνε, έπειτα από το προαναφερθέν συμβάν. Έτσι, σιγά-σιγά, όσο περνούσαν τα χρόνια, άρχισε να εκφράζει την επιθυμία να δώσει το παρών σε αγώνες και, πλέον, έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Εφόσον ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια υπήρχαν, καθώς θα έπρεπε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση συν ότι δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο, θα κάνει το ντεμπούτο του στον πρώτο αγώνα του Rotax Max Challenge για το 2017, ο οποίος θα διεξαχθεί στα Μέγαρα την Κυριακή (12/3). Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος σωματικά και ψυχικά, αν και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, καθώς υπάρχει άγχος μεν, αλλά και χαρά για τη συμμετοχή του στον εν λόγω αγώνα.

Μάλιστα, έγινε τροποποίηση στους κανονισμούς, ώστε να πάρει την πιστοποίηση ότι είναι ικανός να αγωνιστεί, κάτι που θα πράξει στην κατηγορία Senior Max. Στόχος του είναι να τερματίσει με ασφάλεια και να βιώσει μία όμορφη εμπειρία δίχως προβλήματα, τη στιγμή που επιθυμεί να λάβει μέρος και σ' άλλους αγώνες σε Αθήνα και Πελοπόννησο.

«Με έχει παρακινήσει εδώ και πολλά χρόνια για να κάνω το συγκεκριμένο βήμα και μου έχει δώσει κίνητρα που με βοήθησαν να πάρω αυτήν την απόφαση», είπε ο Παρασκευόπουλος, μιλώντας για τη στήριξη που έχει και από τον αντιπρόσωπο της Rotax στην Ελλάδα, Δημήτρη Γαλάτση, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή του. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, λοιπόν, είναι να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Από εκεί πέρα, να σημειωθεί ότι το Rotax Max Challenge του 2017 στη χώρα μας θα συμπεριλαμβάνει άλλους τρεις αγώνες, δύο στα Μέγαρα (8-9/7 και 1-2/10) κι έναν στα Μέγαρα ή στις Αφίδνες (22-23/4).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!