Ποια εταιρεία έχει τα χειρότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια εταιρεία έχει τα χειρότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ; (video)
Ο οργανισμός Consumer Reports αναδεικνύει κάθε χρόνο τόσο τα καλύτερα, όσο και τα χειρότερα αυτοκίνητα. Στα τελευταία, μια εταιρεία αναδεικνύεται ο αρνητικός πρωταθλητής.

Η Fiat – Chrysler (FCA) έχει το αρνητικό προνόμιο να διαθέτει τέσσερα από τα δέκα χειρότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης καταναλωτικών προϊόντων Consumer Reports.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή του για το 2017, ο συγκεκριμένος οργανισμός ανέδειξε ως τις μάρκες που κατασκευάζουν τα καλύτερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ τρεις γερμανικές και δύο ιαπωνικές, τις Audi, Porsche, BMW, Lexus και Subaru αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει εθνικιστικές παρωπίδες στο έργο του.

Ακολούθως, στα 10 καλύτερα μοντέλα τα περισσότερα ήταν ιαπωνικά, με τα Toyota Yaris, Chevrolet Cruze, Toyota Prius, Mazda MX-5, Kia Optima, Chevrolet Impala, Subaru Forester, Toyota Highlander, Audi Q7 και Honda Ridgeline να επικρατούν σε κάθε μια από τις κατηγορίες που χωρίζει τα αυτοκίνητα ο οργανισμός.

Όπως μπορούμε να δούμε, η Fiat – Chrysler παρότι δεν είχε κανέναν εκπρόσωπο στα καλύτερα μοντέλα για το 2017, είχε τέσσερα στα χειρότερα, με τα Fiat 500L, Chrysler 200, Dodge Journey και Maserati Ghibli να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος των αρνητικών εντυπώσεων στην κατηγορία τους, σε καθένα από τους 10 τομείς αξιολόγησης του Consumer Reports.

Στα υπόλοιπα μοντέλα που κατά τον οργανισμό είναι τα χειρότερα στην κατηγορία τους βρίσκουμε τα Mitsubishi Mirage (Space Star στην Ευρώπη), Mitsubishi i-MiEV, Toyota Tacoma, Mercedes CLA, Land Rover Discovery Sport και Cadillac Escalade.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αξιολόγηση των μαρκών που κατασκευάζουν τα καλύτερα αυτοκίνητα για το 2017, στη δεκάδα των κορυφαίων κατατάσσονται μόλις δύο αμερικανικές εταιρείες, η Tesla και η Buick και μάλιστα τις πολύ χαμηλές 8η και 10η θέση αντίστοιχα. Όσον αφορά στην FCA, η Chrysler κατατάσσεται στην 19η θέση των καλύτερων μαρκών, ενώ η Fiat στην 31 που, αν αναρωτιέστε, είναι και η τελευταία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!