Παράσταση νίκης Νεβίλ στο ράλι Μεξικού (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Παράσταση νίκης Νεβίλ στο ράλι Μεξικού (video)
Πρώτος χρόνος για το Hyundai i20 και το Βέλγο στο shakedown του ράλι Μεξικού, που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 12 Μαρτίου 2017.

Η πρωτιές δεν είναι άγνωστες για το Νεβίλ το 2017, όπως όμως και οι απογοητεύσεις στο ράλι Μόντε Κάρλο και σε αυτό της Σουηδίας. Έτσι μένει να δούμε αν εκτός από κορυφαίο ρυθμό, θα κρατήσει και το αυτοκίνητο εντός του δρόμου μέχρι το τέλος του αγώνα

Η διαδρομή Llano Grande των 5,31 χιλιομέτρων με την οποία ξεκίνησε το ράλι Μεξικού ήταν στενή, βρεγμένη και γεμάτη δύσκολα σημεία. Δεν θα είναι όμως η μόνη. Οι νέες ειδικές που έχουν προστεθεί στο φετινό αγώνα είναι άγνωστες στους περισσότερους οδηγούς και έχουν πολύ σκληρά κομμάτια, δοκιμάζοντας στο έπακρο τις αναρτήσεις και τις αντοχές αυτοκινήτων και οδηγών.

Τα νέα για το 2017 αυτοκίνητα WRC κάνουν στο Μεξικό το αγωνιστικό ντεμπούτο τους σε χωμάτινη επιφάνεια. Παρότι έχουν ήδη γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα σε δοκιμές, οι σκληρές συνθήκες του αγώνα ίσως οδηγήσουν σε ανέλπιστα προβλήματα.

Στο shakedown φάνηκε ότι όλες οι ομάδες ψάχνουν για τη νίκη. Από μια μέχρι στιγμή έχουν οι Ford και Toyota, ενώ η μεγάλη άτυχη, η Hyundai, προφανώς και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι τέσσερις εργοστασιακές ομάδες, δείχνοντας ότι όλες έχουν δυναμική νίκης. Επομένως τα πάντα θα κριθούν στην αξιοπιστία και στην διάρκεια των οδηγών.

Όσοι από τους οδηγούς διακρίθηκαν στο shakedown είναι και τα προφανή φαβορί, ωστόσο ο ανταγωνισμός και οι ανατροπές αναμένονται μεγάλες, καθώς οι νέες ειδικές φέρνουν στο προσκήνιο πολλούς πιθανούς αστάθμητους παράγοντες.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους 10 ταχύτερους συνδυασμούς στο shakedown. Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και ενδιαφέρον.

1.

Νεβίλ

Hyundai i20 Coupe

3:45.8

2.

Οζιέ

Ford Fiesta

3:47.5

3.

Μικ

Citroën C3

3:48.0

4.

Λάτβαλα

Toyota Yaris

3:48.3

5.

Πάντον

Hyundai i20 Coupe

3:48.6

6.

Σορντό

Hyundai i20 Coupe

3:48.7

7.

Έβανς

Ford Fiesta

3:48.9

8.

Τανάκ

Ford Fiesta

3:50.3

9.

Λεφέμπβρ

Citroën C3

3:50.6

10.

Χάνινεν

Toyota Yaris

3:50.7

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!