Ανησυχεί για την πρεμιέρα η McLaren

Νίκος Τσιώκος
Ανησυχεί για την πρεμιέρα η McLaren
Τα προβλήματα των πρώτων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula1 κάνουν τους ανθρώπους της McLaren να ανησυχούν για τον κινητήρα ενόψει της πρεμιέρας της Μελβούρνης.

Μπορεί να μπαίνει στην τρίτη χρονιά της συνεργασίας με τη Honda, όμως δε σταματούν τα προβλήματα για τη McLaren. Αυτά συνεχίστηκαν στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, κάτι που κάνει τους ανθρώπους της ομάδας του Γουόκινγκ να ανησυχούν για τον κινητήρα ενόψει της πρεμιέρας της Μελβούρνης στα τέλη του μήνα.

Οι ανησυχίες, μάλιστα, φάνηκαν... ζωγραφισμένες στο πρόσωπο του επικεφαλής της Honda στο πρότζεκτ της Formula1, Γιουσούκε Χασεγκάβα, ο οποίος μίλησε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό Movistar. «Την πρώτη ημέρα είχαμε πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου και πρέπει να τροποποιήσουμε το σύστημα δεξαμενής καυσίμου.

Τη δεύτερη ημέρα είχαμε μηχανικό πρόβλημα και ακόμα δεν ξέρουμε τι το προκάλεσε. Αυτό είναι το πιο σοβαρό και ανησυχώ γι' αυτό», ήταν τα λόγια του. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν ο κινητήρας που προορίζεται για τις δεύτερες δοκιμές της Βαρκελώνης θα χρησιμοποιηθεί και στο Άλμπερτ Παρκ, με τον ίδιο να απαντάει καταφατικά.

«Ναι, όμως είχαμε μηχανικό πρόβλημα, οπότε τώρα συζητάω με τα μέλη στην Ιαπωνία για τον κινητήρα της επόμενης εβδομάδας». Τέλος, να τονιστεί ότι η McLaren δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της από το 2015, όταν ξεκίνησε τη νέα συνεργασία της με τη Honda, και μένει να δούμε αν θα το πράξει αυτό στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!