Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Ολυμπία Οδό (vid)

Νίκος Τσιώκος
Περιβαλλοντική εκπαίδευση στην Ολυμπία Οδό (vid)
Πάνω από 300 μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα... μυστικά της κατασκευής του υπερ-κόμβου του Ρίο στην Ολυμπία Οδό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016, 340 μαθητές και 40 εκπαιδευτικοί από 9 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά, αλλά και να γνωρίσουν τα... μυστικά της κατασκευής ενός υπερ-κόμβου, όπως είναι αυτός που θα φτιαχτεί στο Ρίο, που βρίσκεται μία... ανάσα από την Πάτρα.

Μάλιστα, ξεναγήθηκαν από τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους στα εργοτάξια σε σημεία, που δε θα είναι προσβάσιμα, όταν το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού θα τεθεί σε λειτουργία, ώστε να μάθουν τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στις σήραγγες, με τους μαθητές φυσικά να διασκεδάζουν αυτή την ξεχωριστή εκδρομή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπερ-κόμβος θα έχει 8 διαφορετικές κατευθύνσεις, με το τμήμα που είναι υπό κατασκευή να συμπεριλαμβάνει 4 σήραγγες σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!