Αλλού Ferrari και Mercedes

Πέτρος Πιτσίνης
Αλλού Ferrari και Mercedes
Η τρίτη ημέρα των δοκιμών στη Βαρκελώνη απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι τα πιο αποδοτικά μονοθέσια ανήκουν, προς το παρόν, στους Γερμανούς και στους Ιταλούς.

Σταθερά κολλημένοι μεταξύ τους και ένα σκαλί ψηλότερα από όλους τους άλλους, Ferrari και Mercedes κονταροχτυπιούνται τόσο σε χρόνους, όσο και σε αριθμό γύρων.

Σήμερα ο Μπότας με την FW08 κατάφερε με τη χρήση των πολύ μαλακών ελαστικών να πραγματοποιήσει το άτυπο ρεκόρ της πίστας της Βαρκελώνης, με τη συγκεκριμένη χάραξη και χρόνο 1:19.705.

Το Φιλανδό μπόρεσε να ακολουθήσει μόνο ο Φέτελ με την SF70H, όντας μόλις 2,5 δέκατα πιο αργός, ενώ κατάφερε να πραγματοποιήσει συνολικά 139 γύρους. Συνολικά η Mercedes πραγματοποίησε ακόμα περισσότερους, 170, αλλά με δύο οδηγούς να εναλλάσσονται στο κόκπιτ όπως συνηθίζει όλες τις ημέρες των δοκιμών. Ο Χάμιλτον ωστόσο δεν είχε σκοπό να πιέσει σήμερα, μένοντας τελικά με τον έβδομο χρόνο αλλά και 95 γύρους συνολικά.

Τρίτος και… καταϊδρωμένος ο Ρικιάρντο με την RB13, ήταν ενάμισι δευτερόλεπτο πίσω από τον Μπότας και είχε ορισμένα προβλήματα με το σύστημα εξαγωγής του κινητήρα της Renault. Κατάφερε ωστόσο να πραγματοποιήσει 70 γύρους εξάγοντας πολύτιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη του μονοθέσιου.

Για πρώτη φορά επίσης οι δύο Renault R.S.17 στα χέρια των Πάλμερ και Χούλκενμπεργκ έδειξαν σημάδια ανταγωνιστικής απόδοσης, γράφοντας τον τέταρτο και πέμπτο αντίστοιχα ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Πραγματοποιώντας ταυτόχρονα αρκετούς γύρους στην πίστα, 51 και 42.

Η πλέον άτυχη ομάδα αναδείχτηκε η Williams, που έχασε ακόμα μια ημέρα λόγω της απειρίας του Στρολ. Ο Καναδός rookie είχε μια έξοδο τη δεύτερη ημέρα που κόστισε την εμπρός αεροτομή και έβαλε πρόωρο τέλος στην προσπάθεια, ενώ τη σημερινή τρίτη ημέρα, μια έξοδος στα λάστιχα σήμανε μεγαλύτερη ζημιά για το μονοθέσιο, όχι όμως και για τη συλλογή πολύτιμων στοιχείων. Καθώς, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο πιτσιρικάς είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει 98 γύρους.

Καλύτερα αλλά όχι και από άποψη χρόνων τα πράγματα για την McLaren. Χωρίς σοβαρά τεχνικά προβλήματα ο Αλόνσο είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει για 72 γύρους, πετυχαίνοντας όμως μόλις τον 10ο χρόνο της ημέρας.

Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου, ενώ στον πίνακα παρακάτω μπορείτε να δείτε τους χρόνους της σημερινής δεύτερης ημέρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!