Με αγωνιστικό Leon στη Γενεύη η Seat

Νίκος Τσιώκος
Με αγωνιστικό Leon στη Γενεύη η Seat
Με το αγωνιστικό Leon Cupra Evo 17 θα είναι παρούσα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Seat.

Μαζί με το νέο Leon Cupra 300 και το νέο Ibiza, η Seat θα είναι παρούσα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο ανοίγει τις πύλες του τις επόμενες ημέρες, και μ' ένα αγωνιστικό. Ο λόγος για το Leon Cupra Evo 17, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής και έχει σχεδιαστεί καθαρά για την πίστα.

Μάλιστα, εκτός από το Leon Cup της ισπανικής μάρκας, μπορεί να λάβει μέρος και σε διάφορες κατηγορίες αγώνων τουρισμού (Touring Cars Racing). Όσον αφορά τον κινητήρα, είναι ο ίδιος δίλιτρος με τούρμπο, μόνο που οι αγωνιστικές προδιαγραφές αυξάνουν την ισχύ από τους 296 στους 345 ίππους και τη ροπή από 380 σε 420 Nm.

Αυτό γίνεται μέσω των τροχών και του ηλεκτροϋδραυλικού διαφορικού, που κλειδώνει από μόνο του, ενώ στις επιλογές υπάρχουν ένα μηχανικό κι ένα αυτόματο με διπλό συμπλέκτη κιβώτιο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί στα 378 χιλιοστά μπροστά και στα 272 πίσω, με ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το ABS και το ESC, να διατηρούν τη δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου ακόμα και στους ρούκι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!