British Talent Cup: Ο δρόμος προς το Moto GP

Νίκος Τσιώκος
British Talent Cup: Ο δρόμος προς το Moto GP
Το British Talent Cup αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Dorna στην προσπάθειά της να στηρίξει την προώθηση ταλέντων στο Moto GP.

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία παρουσίασε η Dorna στο Λονδίνο. Η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Moto GP προσπαθεί να στηρίξει την προώθηση ταλέντων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας, κάτι που θα επιχειρήσει να πράξει μέσω της νέας αυτής πρωτοβουλίας.

Στην ολοκαίνουρια κατηγορία θα χρησιμοποιούνται οι μοτοσικλέτες NSF 250R της Honda από τη Moto 3, τη στιγμή που ρόλο σκάουτ θα αναλάβει ο πρώην αναβάτης του Moto GP, Τζέρεμι ΜακΓουίλιαμς.

Όσον αφορά τις πίστες, που θα λαμβάνει χώρα το νέο αυτό πρωτάθλημα, θα είναι σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, με τα Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας σε Σίλβερστοουν, Ντόνινγκτον Παρκ για Moto GP και Superbike, αντίστοιχα, να συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι.

«Μετά την απίστευτη επιτυχία του Asia Talent Cup, είμαστε πολύ υπερήφανοι που ανακοινώνουμε άλλη μία εκπληκτική πρωτοβουλία ως μέρος του προγράμματός μας ‘’Ο δρόμος προς το Moto GP’’.

Η εμπειρία της Dorna, του Αλμπέρτο Πούιγκ (αρχιτέκτονας του προγράμματος) και του Τζέρεμι ΜακΓουίλιαμς θα δώσουν ώθηση, ώστε η British Talent Team και το British Talent Cup να γίνουν η δέσμευσή μας προς τους ταλαντούχους αναβάτες του μέλλοντος», δήλωσε το αφεντικό της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το British Talent Cup θα ακολουθήσει το πρότυπο του Asia Talent Cup, το οποίο ξεκίνησε το 2014.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!