Τεχνολογικό πρελούδιο το DS7 Crossback (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τεχνολογικό πρελούδιο το DS7 Crossback (video)
Μια νέα εποχή για τη γαλλική μάρκα οριοθετεί το νέο πολυτελές SUV, που αποκαλύφθηκε σήμερα και θα αποτελεί το κεντρικό της έκθεμα στη Γενεύη.

Οι μέρες της τεχνολογικής στειρότητας πέρασαν ανεπιστρεπτί για την DS, που με την παρουσίαση του νέο πολυτελούς SUV με την ονομασία DS7 επαναπροσδιορίζει τη θέση της τόσο στον όμιλο PSA όσο και συνολικά στο αυτοκινητικό γίγνεσθαι.

Με μήκος 4,57, πλάτος 1,89 και ύψος 1,62 μέτρα το αμάξωμα του νέου DS έχει ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στο δρόμο. Αισθητικά το αυτοκίνητο κάνει αμέσως διακριτή την παρουσία του ως ένα ακόμα μοντέλο της γκάμας DS. Η κομψότητα της αισθητικής του είναι και το μοναδικό στοιχείο που το συνδέει με το παρελθόν, καθώς σε όλα τα υπόλοιπα η ρήξη είναι ολοκληρωτική.

Το εσωτερικό για παράδειγμα κυριαρχείται από δύο ψηφιακές οθόνες 12.5 ιντσών εκ των οποίων αυτή εμπρός από τον οδηγό αναλαμβάνει το ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η καρδιά των συστημάτων πλοήγησης, αναψυχής και συνδεσιμότητας.

Το DS7 θα διαθέτει πολύ προηγμένα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης μαζί με ένα σύνολο τεχνολογικών καινοτομιών που για πρώτη φορά συναντώνται σε μάρκα του γαλλικού ομίλου.

Κατ΄αρχάς το αυτοκίνητο θα είναι φορέας του νέου συστήματος υβριδικής πρόωσης με δυνατότητα φόρτισης, που έχει την ονομασία E-Tense. Αυτό θα βασίζεται σε έναν κινητήρα βενζίνης ισχύος 200 ίππων και σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας εκ των οποίων θα δίνει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 300 ίπποι, ενώ ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, που εξασφαλίζουν πλήρως ηλεκτρική λειτουργία για κάλυψη απόστασης έως 60 χιλιόμετρα, 2,5 ή 4.0 ώρες σε ταχυφορτιστή ή οικιακή παροχή αντίστοιχα.

Την πρώτη παρουσία του στο DS7 θα κάνει και το νέο αυτόματο κιβώτιο EAT8 του ομίλου PSA, με 8 σχέσεις όπως αφήνει να εννοηθεί η ονομασία του και προηγμένα προγράμματα λειτουργίας.

Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες πρωτιές του DS7. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει ενεργητική ανάρτηση με δυνατότητα αυτορυθμιζόμενης λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο μέσω κάμερας και διαφόρων ακόμα αισθητήρων, σύστημα «νυχτερινής όρασης» μέσω κάμερας υπέρυθρης ακτινοβολίας και ενεργά φώτα led.

Σύμφωνα με την DS, το DS7 Crossback θα είναι φορέας ενός κορυφαίου επιπέδου ποιότητας υλικών και προσοχής στη λεπτομέρεια, που θα καθιστά το εσωτερικό, μαζί με τις δυνατότητες προσωποποίησης που θα προσφέρονται, ένα χώρο μοναδικής χαλάρωσης και ευεξίας.

Όσον αφορά στις διαθέσιμες εκδόσεις, αυτές θα περιλαμβάνουν τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο diesel. Οι πρώτοι θα έχουν απόδοση 130, 180 και 225 ίππους, ενώ οι δεύτεροι 130 και 180 ίππους. Οι ισχυρότεροι κινητήρες θα διατίθενται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ οι βασικοί βενζίνης και diesel με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η εξαιρετική υβριδική εκδοχή Ε-Tense είναι προγραμματισμένη να κάνει το ντεμπούτο της το 2019, μέχρι τότε όμως τα «συμβατικά» DS7 έχουν τόση τεχνολογία, που σίγουρα θα μας κάνουν να ασχολούμαστε για πολύ μεγάλο διάστημα μαζί τους.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο για online παραγγελία από τις 7 Μαρτίου 2017 στη διεύθυνση www.DS7CROSSBACK.Lapremiere.DSautomobiles.fr, στις ειδικές εκδόσεις La Première, που θα διαθέτουν το ανώτατο επίπεδο εξοπλισμό και τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης των 225 ίππων και diesel των 180 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!