Αποκάλυψη για το Mitsubishi Eclipse Cross

Πέτρος Πιτσίνης
Αποκάλυψη για το Mitsubishi Eclipse Cross
Εντυπωσιακό, δυναμικό και με κουπέ αισθητικές αναφορές, το Eclipse Cross αποτελεί το νεότερο εκπρόσωπο της Mitsubishi στην κατηγορία των μικρών – μεσαίων SUV.

Η online αποκάλυψη του Eclipse Cross από τη Mitsubishi δείχνει την ξεκάθαρη στόχευση της ιαπωνικής μάρκας να σταθεί απέναντι από το Nissan Qashqai, παρότι πλέον η πρώτη ανήκει εν πολλοίς στη δεύτερη.

Το νέο Eclipse Cross που θα κάνει την αντικειμενική παγκόσμια πρώτη εμφάνισή του στη Γενεύη στις 7 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως αυτοκινήτου, έχει μήκος 4,4 μέτρα που το τοποθετεί στην καρδιά της μικρής – μεσαίας κατηγορίας των SUV. Μεγαλύτερο από το ASX, έρχεται να αντιμετωπίσει τα πιο σύγχρονα SUV της κατηγορίας του, η οποία μάλιστα είναι πλέον και η πιο δημοφιλής στην Ευρώπη.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Eclipse Cross θα κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο το φθινόπωρο του 2017 αρχικά στην Ευρώπη και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο, αντίθετα από ότι μας έχει συνηθίσει η Mitsubishi.

Από αισθητική άποψη το αυτοκίνητο δείχνει πολύ σύγχρονο και δυναμικό, καθώς υιοθετεί ρευστές και καμπύλες γραμμές, χωρίς να λείπουν οι εντάσεις με οξείες φόρμες, όπως στο εμπρός μέρος.

Πίσω, ο διαχωρισμός του παρμπρίζ και τα φωτιστικά σώματα τείνουν θα θυμίσουν λογικές Honda και περισσότερο HR-V, χωρίς αυτό να θεωρείται μειονέκτημα.

Στα μηχανικά μέρη η εταιρεία ανακοινώνει την ύπαρξη ενός αυτόματου κιβωτίου CVT με δυνατότητα «κλειδώματος» 8 σχέσεων σε χειροκίνητη λειτουργία και τέλος έναν νέο κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.5 turbo βενζίνης , χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο στρατόπεδο των διαθέσιμων diesel ανακοινώθηκε μόνο ένας 2.2 λίτρων, επίσης με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ωστόσο η συνεργασία με τη Nissan μας κάνει αισιόδοξους και για κάτι μικρότερο στο μέλλον.

Το Eclipse Cross χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD που κατανέμει τη βέλτιστη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδήγησης και το είδος του οδοστρώματος. Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC) περιλαμβάνει AYC με φωνητική ενεργοποίηση.

Στο εσωτερικό το οριζόντιο ταμπλό, τα ασημί μεταλλικά πλαίσια και ο μαύρος/ασημί διάκοσμος συνθέτουν ένα δυναμικό και σπορ εσωτερικό υψηλής ποιότητας, με λεπτή οθόνη ηχοσυστήματος και προηγμένη απεικόνιση Head Up Display. Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone Link Display Audio και Touchpad Controller, που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται και να λαμβάνει διαφορετικά είδη πληροφοριών πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει το Apple CarPlay και το Android Auto, που προσφέρει λειτουργία των Google Maps, μουσικών και λοιπών εφαρμογών στο Google Play μέσω φωνητικού ελέγχου. Το Touchpad Controller ελέγχει τις λειτουργίες ήχου, ραδιοφώνου και Apple CarPlay.

Η εργονομική θέση του Touchpad Controller στην κεντρική κονσόλα παρέχει άνετο και εύκολο έλεγχο του Smartphone Link Display Audio.

Το σύστημα Head Up Display κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη προβάλλοντας την ταχύτητα του οχήματος, δεδομένα από τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και άλλες απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να διασπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Τέλος η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται μεγάλους χώρους χάρη στο μεταξόνιο των 2,67 μέτρων, καθώς και μέγιστη πρακτικότητα χάρη στο ρυθμιζόμενο και αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!