Τατιάνα Καλντερόν, η νέα γυναίκα της Formula1

Νίκος Τσιώκος
Τατιάνα Καλντερόν, η νέα γυναίκα της Formula1
Η Τατιάνα Καλντερόν είναι η επόμενη γυναίκα οδηγός που βλέπουμε στη Formula1, καθώως ανακοινώθηκε ως οδηγός εξέλιξης της Sauber.

Μπορεί να έχουμε πολύ καιρό να δούμε μία γυναίκα να τρέχει σε μία πλήρη σεζόν και μάλιστα να βαθμολογείται στη Formula1, όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μερικές να είναι... περαστικές. Δηλαδή να αναλαμβάνουν ρόλους οδηγού εξέλιξης στις ομάδες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τελευταίες ήταν οι Κάρμεν Γιορντά, Σούζι Βολφ και από φέτος σε αυτό το κλαμπ μπαίνει και η Τατιάνα Καλντερόν. Η 23χρονη οδηγός από την Κολομβία ανακοινώθηκε ως οδηγός εξέλιξης της Sauber για το 2017, με την ίδια να ονειρεύεται μία συμμετοχή στην F1 στο μέλλον. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μπαίνω στην ομάδα της Sauber ως οδηγός εξέλιξης.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Μόνισα Κάλτενμπορν και όλη την ομάδα που μου δίνει αυτή την ευκαιρία και επίσης την Escuderia Telmex για τη στήριξη. Είμαι ευγνώμων που θα δουλέψω με μία ομάδα που έχει καθιερωθεί στη Formula1 και ανυπομονώ γι' αυτό και να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα.

Είναι ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό μου, μία μέρα να τρέξω στη Formula1!», δήλωσε η Καλντερόν, που ξεκίνησε τα καρτ σε ηλικία 9 ετών, έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη από το 2012 και πέρυσι έτρεχε στο GP3.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Τατιάνα στην οικογένεια της Sauber. Έχουμε τις εγκαταστάσεις να παρέχουμε στην Τατιάνα μία επαγγελματική πλατφόρμα, στην οποία μπορεί να εξελίξει τις ικανότητές της στους αγώνες», ήταν τα λόγια της επικεφαλής της ομάδας του Χίνβιλ, Μόνισα Κάλτενμπορν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!