Iσόβια για θανατηφόρο δυστύχημα από κόντρα

Πέτρος Πιτσίνης
Iσόβια για θανατηφόρο δυστύχημα από κόντρα
Για πρώτη φορά καταδίκασε γερμανικό δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη δύο οδηγούς, που έκαναν κόντρα στο κέντρο του Βερολίνου και προκάλεσαν τον θάνατο ενός συνταξιούχου.

Ιστορία έγραψε δικαστήριο του Βερολίνου, που καταδίκασε σήμερα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου δύο νεαρούς οδηγούς σε ισόβια κάθειρξη θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον θάνατο ενός τρίτου ηλικιωμένου οδηγού.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούσαν ένα Audi A6 TDI και μία Mercedes AMG CLA 45 και πραγματοποίησαν τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2016 κόντρα στο κεντρική λεωφόρο Κουρφιρστεντάμ του Βερολίνου, όπου ανέπτυξαν ταχύτητες έως και τρεις φορές πάνω από το όριο. Στη διάρκεια της κόντρας πέρασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από έντεκα διασταυρώσεις με φανάρια, τις περισσότερες φορές με κόκκινο.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος συγκρούστηκε με ταχύτητα περίπου 170 χλμ./ώρα με το Jeep ενός 69χρονου συνταξιούχου, που περνούσε κανονικά με πράσινο και το εμβόλισε πλευρομετωπικά.Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί επιτόπου ο ηλικιωμένος οδηγός του Jeep, ενώ τραυματίστηκε η συνοδηγός μέσα στη Mercedes και ελαφρύτερα οι δύο οδηγοί, που συμμετείχαν στον παράνομο αγώνα. Είναι η πρώτη φορά, που εξαντλεί γερμανικό δικαστήριο όλη την αυστηρότητα του σχετικού νόμου και επιβάλλει ισόβια κάθειρξη για ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς συνήθως επιβάλλονται ποινές με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα.

Ο δικαστής χαρακτήρισε την ενέργεια των κατηγορουμένων ως φόνο από πρόθεση και όχι από αμέλεια, θεωρώντας ότι ήταν σε γνώση τους, ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά τους στο πολυσύχναστο κέντρο του Βερολίνου, θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο κάποιου άλλου συμπολίτη τους. Παρόλα αυτά, συνέχισε ο δικαστής, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αυτόν τον θανατηφόρο αγώνα, γιαυτό και δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Ο 62χρονος δικαστής τόνισε μάλιστα, ότι η επιβολή της ανώτατης ποινής δεν αποτελεί επίδειξη σκληρότητας, αλλά απονομή δικαιοσύνης. Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων οδηγών άσκησε πάντως έφεση στην πρωτόδικη απόφαση και ζητά χαμηλότερες ποινές φυλάκισης με αναστολή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για φόνο από αμέλεια και όχι από πρόθεση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!