Να πάει ακόμα καλύτερα θέλει η Haas

Γιώργος Βαρίνος
Να πάει ακόμα καλύτερα θέλει η Haas
H Haas παρουσιάζει την δεύτερη στη Formula 1σχεδίαση της με την ονομασία VF-17 που χρησιμοποιεί κινητήρα Ferrari. Η Haas σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το ανακάτεμα της τράπουλας με τους νέους κανονισμούς και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις πρωτοκλασάτες ομάδες.

Το νέο μονοθέσιο είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο αναφέρει ο Γκούνθερ Στάϊνερ το αφεντικό της Haas Formula 1. «Για να φτάσουμε στο νέο μεγαλύτερο όριο των κιλών προσθέσαμε έρμα σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να βελτιώσουμε την ισορροπία. Όλοι γνωρίζουμε πως για να κάνεις ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο πρέπει να κάνεις ένα πιό ελαφρύ αυτοκίνητο. Επίσης εντελώς νέο είναι το αεροδυναμικό πακέτο το οποίο το έχουμε φτιάξει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απόλυτα ρυθμίσιμο. Αισθητικά το αυτοκίνητο έχει μια πιο επιθετική όψη και είναι αεροδυναμικά αποδοτικότερό. Ότι και αν μάθαμε από το πρώτο μας αυτοκίνητο, το εφαρμόσαμε σε αυτό το νέο μονοθέσιο.»

Η Haas έκανε πέρυσι μία εκπληκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, με δύο έκτες θέσεις στα δύο πρώτα γκραν πρι. Αν και αυτή η ορμή που είχε πάρει η ομάδα δεν διατηρήθηκε, κυρίως λόγω του ότι η ομάδα έδωσε το βάρος στην δημιουργία του νέου μονοθέσιου, εντούτοις η προηγούμενη παρθενική χρονιά θεωρείται επιτυχημένη.

Το δίδυμο των οδηγών άλλαξε, με τον Ρομάν Γκροζάν να διατηρεί τη θέση του και να έχει πλέον δίπλα του, τον Κέβιν Μάγκνουσεν. Ναι

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!