Ξεκίνησε με δύο νίκες ο Τζόναθαν Ρέα

Γιώργος Βαρίνος
Ξεκίνησε με δύο νίκες ο Τζόναθαν Ρέα
Με τον αγώνα της Αυστραλίας ξεκινά η σεζόν του πρωταθλήματος SBK-Motul. Στο δεύτερο πιο σημαντικό πρωτάθλημα ταχύτητας τρέχουν αρκετοί αναβάτες από τα MotoGP αλλά βασιλιάς είναι ο Τζόναθαν Ρέα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2016 ενημέρωσε από πολύ νωρίς όλους τους υπόλοιπους συναγωνιστές του, για το πως ο ίδιος σκοπεύει να πάει η χρονιά. Με έναν διαβολεμένο ρυθμό, κατάφερε να πάρει την πρώτη pole position της νέας σεζόν, στη διαδικασία Superpole, όπου και διέλυσε τον απόλυτο χρόνο πίστας του Phillip Island.

Ο Ρέα έκανε ένα διαστημικό 1:29,573 - που ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον περσινό χρόνο του Σάϊξ - με δεύτερο τον Σάϊξ που επίσης βελτιώθηκε από πέρυσι με 1:29,605 με τον Μάρκο Μελάντρι 3ο και τον Τζαζ Ντέϊβις 4ο.

Ο πρώτος αγώνας

Ιδανικό ξεκίνημα με πέντε αναβάτες να παλεύουν για τη νίκη και τους 25 βαθμούς. Οι Ρέα, Ντέϊβις, Σάϊξ, Μελάντρι και Λόους πάλεψαν δυνατά και βράθηκαν κάποια στιγμή να οδηγούν τον αγώνα μέχρι τους τελευταίους πέντε γύρους, όταν η φθορά των ελαστικών και πτώση της απόδοσή τους, έπαιξαν το ρόλο τους, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από έναν αργό ρυθμό, καθώς όλοι προσπαθούσαν να φυλάξουν λάστιχα για το τέλος αφού δεν γνώριζαν την συμπεριφορά των ελαστικών στην άσφαλτο του Philip Island. Η Kawasaki και ο Τζόναθαν Ρέα έδειχναν να κάνουν διαφορά ασφαλείας, αλλά ήρθε ένας τρομερός τελευταίος γύρος από τον Τζαζ Ντέϊβις που πλησίασε τόσο τον Τζόναθαν Ρέα που πέρασαν την γραμμή τερματισμού με διαφορά 42 χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Ο δεύτερος αγώνας

Ο Τζόναθαν Ρέα κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Phillip Island, φτάνοντας έτσι τις 40 νίκες και κάνοντας την ιδανική αρχή στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον περσινό του Τίτλο. Ο Ιρλανδός εφάρμοσε εκπληκτική στρατηγική στο ρυθμό του, έμεινε επικεφαλής ή πολύ κοντά στον πρώτο και στους τελευταίους γύρους έκανε την επίθεσή του και όπως και στον πρώτο αγώνα, ο Ρέα έμεινε εμπρός από τον Τζαζ Ντέϊβις και πήρε τη νίκη με ακόμα μικρότερη διαφορά 25 χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Ο Τζαζ Ντέϊβις ήταν πολύ απογοητευμένος καθώς είχε την ταχύτητα αλλά στάθηκε άτυχος και στους δύο αγώνες. Αλλά φεύγει από την Αυστραλία με δύο δεύτερες θέσεις και δείχνει και αυτός πολύ δυνατός για την υπόλοιπη σεζόν. Τρίτος ο Μάρκο Μελάντρι που αναγεννήθηκε και πήρε ένα πολύ σημαντικό βάθρο που θα του βελτιώσει την ψυχολογία. Το χρειαζόταν καθώς στον πρώτο αγώνα είχε μια πτώση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!