Τα νέα ρούχα του Volvo XC 60

Πέτρος Πιτσίνης
Τα νέα ρούχα του Volvo XC 60
Βασική γραμμή που συνάδει με τη σημερινή του εικόνα αλλά και ένα εντελώς νέο εμπρός μέρος, «αποκaλύπτει» η αραχνοΰφαντη κάλυψη του νέου XC 60.

Από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η Volvo ξεκίνησε ένα παιχνίδι μικρών αποκαλύψεων του νέου της μεσαίου SUV, του XC 60. Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης στις 7 Μαρτίου 2017 και ως τότε η σουηδική μάρκα παίζει μαζί μας το μαρτύριο της σταγόνας, κρατώντας το ενδιαφέρον μας σε ένταση.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, το νέο XC60 θα διαθέτει εμπρός μέρος με έντονες επιρροές από τη σειρά 90 και φυσικά τα φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας σε σχήμα «σφυριού του Θορ». Το σχέδιο αυτό έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας, που λανσαρίστηκε με το XC90, συνεχίστηκε με το S90 και θα περάσει και στο XC60.

To μεσαίο SUV της Volvo θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο Scalable Premium Architecture (SPA) των μεγαλύτερων αδελφών του, γεγονός που θα του προσδώσει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο, καλύτερους χώρους και μήκος λίγο πάνω από τα 4,6 μέτρα. Ταυτόχρονα, τα μηχανικά μέρη της νέας οικογένειας Drive-E θα είναι και εδώ διαθέσιμα, με κυβισμό 2 λίτρων για τα σύνολα βενζίνης και diesel.

To XC 60 είναι το πιο σημαντικό μοντέλο στη γκάμα της Volvo. Παρότι το υφιστάμενο μοντέλο πρώτης γενιάς βρίσκεται στην παραγωγή από το 2008, το 2016 πραγματοποίησε 161.000 πωλήσεις, τις περισσότερες από οποιοδήποτε μοντέλο της γκάμας.

Η αναμενόμενη δεύτερη γενιά του μοντέλου θα λανσάρει και μια νέα, πιο νεανική και πάντα κομψή, σχεδίαση εσωτερικού. Η οποία θα διαθέτει στοιχεία από αυτή της σειράς 90, αλλά ταυτόχρονα θα διαφοροποιεί το 60 και θα αποτελεί και μια πρόγευση για την εικόνα του εσωτερικού ενός ακόμα SUV μοντέλου που αναμένεται μέσα στο 2017: του XC 40, του συμπαγούς παντός εδάφους των Σουηδών, που δημιουργήθηκε ώστε μαζί με το XC 60 να απογειώσουν τις πωλήσεις της Volvo, προς τον στόχο των 800.000 αυτοκινήτων έως το 2020 και πάνω από 1.000.000 από αυτή τη χρονιά και μετά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!