Ο πάγος ήρθε από ψηλά (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ο πάγος ήρθε από ψηλά (video)
Δύο πραγματικά ατυχήματα με πρωταγωνιστή τον πάγο, που άφησαν τους οδηγούς τους κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού, αφού δεν πίστευαν αυτό που συνέβη.

Το πρώτο εν κινήσει και το δεύτερο εν στάσει, τα δύο αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στα παρακάτω video έπεσαν θύματα του κακού καιρού. Όχι άμεσα μάλιστα, υπό την έννοια ότι οι οδηγοί τους έχασαν τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Αυτές οι δύο είναι από τις σπάνιες φορές που μιλάμε για εντελώς τυχαίες καταστάσεις, όπου οι οδηγοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να αποφύγουν αυτό που τους συνέβη. Καθώς στην πρώτη περίπτωση ένα ιπτάμενο κομμάτι πάγου και στην δεύτερη περίπτωση ένα που έπεσε από κτίριο, θα μπορούσαν να έχουν κοστίσει ακόμα και τη ζωή των επιβαινόντων.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο τα δύο περιστατικά, που αφορούν στη Ρωσία, δείχνουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πόσα ατυχήματα μπορούν να συμβούν από αυτά που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Και επειδή ο χειμώνας δεν εξαιρεί ούτε την χώρα μας, καλό θα είναι να τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε σε συνθήκες πολικού ψύχους, πεζός ή με το αυτοκίνητό σας, να έχετε την προσοχή σας στραμμένη όχι μόνο περιμετρικά αλλά και ψηλά. Δείτε και θα καταλάβετε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!