Η Williams τα... έχει (FW)40! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Η Williams τα... έχει (FW)40! (pics)
Η Williams γιορτάζει τα 40 χρόνια στη Formula1 και το Σάββατο (25/2) παρουσίασε την FW40, το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει στη Formula1 το 2017.

Με αρκετές αλλαγές λόγω των νέων κανονισμών παρουσιάστηκε και το νέο μονοθέσιο της Williams. Ο λόγος για την FW40, με την οποία η ομάδα του Γκρόουβ γιορτάζει τα 40 χρόνια συμμετοχής της στη Formula1.

Κατά τη διάρκεια αυτών έχει πανηγυρίσει 114 νίκες, 128 pole position, 7 τίτλους οδηγών και άλλους 9 κατασκευαστών και οι Βρετανοί ήλπιζαν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι είναι σήμερα. Έτσι, ελπίζουν να επανέλθουν στο προσκήνιο αρχής γενομένης από τον βρεθούν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Όσον αφορά το μονοθέσιο, είναι φυσικά προσαρμοσμένο στους νέους κανονισμούς, με τα πλαϊνά να εμφανίζονται ανανεωμένα, τη στιγμή που τα πτερύγια στο κάλυμμα του κινητήρα είναι παρόμοια με αυτά των Sauber, Renault, Force India και McLaren.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι η προσωρινή απόσυρση του Φελίπε Μάσα έφερε τον Λανς Στρολ στη Williams για να επανέλθει ο Βραζιλιάνος, με τη... μετακόμιση του Βαλτέρι Μπότας στη Mercedes. Έτσι, οι Red Bull, Toro Rosso και Haas είναι οι μοναδικές που ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τα μονοθέσιά τους, κάτι που θα πράξουν την Κυριακή (26/2).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!