Επιστροφή στα πορτοκαλί για McLaren (pics)

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή στα πορτοκαλί για McLaren (pics)
Στα πορτοκαλί επέστρεψε η McLaren, όσον αφορά το μονοθέσιό της, το οποίο παρουσίασε στο Γουόκινγκ την Παρασκευή (24/2).

Οι δύο «αιώνιες» αντίπαλοι της Formula1 επέλεξαν την ίδια ημέρα για να παρουσιάσουν τα μονοθέσιά τους για το 2017. Έτσι, μετά τη Ferrari, το ίδιο έπραξε και η McLaren, που πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια στις εγκαταστάσεις της στο Γουόκινγκ.

Εκεί άπαντες είδαν τη βρετανική ομάδα να επιστρέφει στα πορτοκαλί, κάτι που έχει να κάνει από το 1971 σε αγώνα και από το 2006 σε δοκιμές και όπως έγινε τώρα με την MCL32. Στη McLaren ελπίζουν σε πολύ καλύτερες ημέρες στην τρίτη τους χρονιά συνεργασίας με τη Honda, με τον Ερίκ Μπουγιέ να κάνει λόγο για μία πολύτιμη ευκαιρία.

«Μέσα στη McLaren Honda υπάρχει μία απτή αίσθηση της προόδου και της αλλαγής. Οι φετινοί κανονισμοί είναι μία πολύτιμη ευκαιρία για μας, μας επιτρέπουν να κάνουμε πρόοδο μ' ένα καλό πακέτο σασί και κινητήρα. Ελπίζουμε να μειώσουμε τη διαφορά μεταξύ μας και των υπολοίπων ομάδων. .

Η προσθήκη του πορτοκαλί του μαύρου ενισχύει την ιδέα ότι απομακρυνόμαστε από αυτό που προηγήθηκε, όμως αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η μηχανική λεπτομέρεια της MCL32. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς από μία ομάδα που έχει εξελιχθεί μαζί τα τελευταία χρόνια.

Το σασί είναι απίστευτα καλό, η μονάδα ισχύος έχει εξελιχθεί σημαντικά και έχουμε ένα πολύ συναρπαστικό οδηγικό δίδυμο, του Φερνάντο (Αλόνσο) και Στόφελ (Φαντόρν)», δήλωσε ο Γάλλος. «Οι βασικοί τομείς που αλλάξαμε ήταν να μειώσουμε το βάρος και να χαμηλώσουμε το κέντρο της βαρύτητας, ώστε να βελτιώσουμε την ισορροπία του μονοθεσίου.

Οι κανονισμοί του 2017 επηρεάζουν το νέο μας μονοθέσιο, η Honda έκανε πολλές αλλαγές για να διευκολύνει το αναβαθμισμένο σασί. Η ομάδα συνέχισε τη σκληρή δουλειά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να βρει την ιδανική ισορροπία», είπε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Honda στο πρότζεκτ της F1, Γιουσούκε Χασεγκάβα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!