SF70Η, το νέο μονοθέσιο της Ferrari (vid & pics)

Νίκος Τσιώκος
SF70Η, το νέο μονοθέσιο της Ferrari (vid & pics)
Το νέο της μονοθέσιο για το 2017 αποκάλυψε η Ferrari και αυτό έχει την ονομασία SF70H, καθώς και πολλές αλλαγές.

Στο... φως ήρθε και το μονοθέσιο της Ferrari την Παρασκευή (24/2), η ονομασία του οποίου μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλυφθεί. Αυτή είναι SF70H, με την παρουσίαση να γίνεται στην πίστα του Φιοράνο στις εγκαταστάσεις της Scuderia. Με βάση τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, το νέο... όπλο της ομάδας του Μαρανέλο έχει πολλές αλλαγές, όμως αυτές δεν περιορίζονται στην αεροδυναμική.

Για την ακρίβεια, οι κόκκινοι προσπάθησαν να συμβιβάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την κάθετη δύναμη με την αεροδυναμική. Γι' αυτό, η μπροστινή αεροτομή είναι πιο μακριά, ενώ υπάρχουν και πτερύγια στο κάλυμμα του κινητήρα, πιο πολύπλοκα εξαρτήματα αεροδυναμικής και αεραγωγός στα πλαϊνά.

Επίσης, οι άξονες, τα παξιμάδια του τροχού και το roll-hoop, που βρίσκεται πίσω από τον οδηγό, έχουν ανασχεδιαστεί, τη στιγμή που έχουν αναβαθμιστεί το υδραυλικό τιμόνι και τα συστήματα των φρένων.

Από εκεί και πέρα, από τη Ferrari λένε ότι ο νέος κινητήρας είναι σίγουρα ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και πως με το εν λόγω μονοθέσιο οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν θα καταφέρουν να επιστρέψουν στις νίκες, καθώς και να φέρουν τον πρώτο τίτλο μετά από περίπου μία δεκαετία (2007 στους οδηγούς, 2008 στους κατασκευαστές).

Τέλος, η Scuderia δεν έκανε γνωστό τον λόγο που ονόμασε έτσι το μονοθέσιό της, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι το SF είναι από τα αρχικά της και το H από το Hybrid, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τις εντυπώσεις στο βίντεο που ανέβηκε έκλεψε ο Ραϊκόνεν, ο οποίος έκανε διάφορες κινήσεις με τα χέρια του, τη στιγμή που οι υπόλοιποι τα είχαν σταυρωμένα ή πίσω!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!