Μάρκεζ vs Βινιάλες: Η νέα μάχη του Moto GP;

Νίκος Τσιώκος
Μάρκεζ vs Βινιάλες: Η νέα μάχη του Moto GP;
Ισπανική μάχη φαίνεται πως θα έχουμε και πάλι στο Moto GP τη φετινή σεζόν, με τους Μαρκ Μάρκεζ και Μάβερικ Βινιάλες να δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί.

Έτσι όπως εξελίσσονται οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του Moto GP μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι οι Μαρκ Μάρκεζ και Μάβερικ Βινιάλες θα είναι συχνά στην κορυφή τη φετινή σεζόν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ φαίνεται να μην έχει αντίπαλο τον Χόρχε Λορένθο, ο οποίος ακόμα δείχνει να ψάχνει τα πατήματά του με την Ducati.

Όσο για τον Βινιάλες, είχε δείξει από τη Suzuki το ταλέντο του και με τη... μετακόμισή του στη Yamaha είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Στις πρώτες του εμφανίσεις, ήδη, το έχει δείξει αυτό, και αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει να πανηγυρίσει νίκες και να διεκδικήσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Έτσι, φαίνεται πως φέτος θα έχουμε ισπανική μάχη στην πρώτη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κάτι που λένε και τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα motorsport.com ανέφερε ότι ο Βινιάλες απογοητεύτηκε όταν ο Μάρκεζ τον πίεσε στην Αυστραλία. «Δεν το κατάλαβα επειδή κάνεις τη δουλειά σου. Δε θα τον κρατήσω.

Είναι δύσκολο να συνεχίζεις να πιέζεις, όταν τον έχεις πίσω και ξέρεις ότι μπορεί να μελετήσει το τι κάνεις. Γι' αυτό έπρεπε να ματαιώσω τον γύρο μου, που ήταν κρίμα. Την επόμενη φορά θα είναι σειρά μου να τον ενοχλήσω», δήλωσε ο αναβάτης της Yamaha.

Κάτι που έγινε αμέσως τίτλος σε πολλά μέσα, με τη Marca να προσθέτει μερικές ακόμα λεπτομέρειες στην απάντηση του Μάρκεζ στην επίσημη ιστοσελίδα της. «Ο Μάβερικ είναι πολύ γρήγορος, όμως συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας πρόγραμμα», είπε ο αναβάτης της Repsol Honda.

Πάντως, και ο Βινιάλες βλέπει ότι η φετινή μάχη για τον τίτλο θα είναι μεταξύ τους. «Είμαι χαρούμενος. Έκανε κι αυτός (ο Μάρκεζ) καλή δουλειά το τριήμερο. Φαίνεται ότι αμφότεροι είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους και θα είναι διασκεδαστικό», πρόσθεσε ο 22χρονος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!