Arteon, ο αντίπαλος της BMW 4 Series Gran Coupe (pics)

Νίκος Τσιώκος
Arteon, ο αντίπαλος της BMW 4 Series Gran Coupe (pics)
Με το νέο Arteon η Volkswagen επιχειρεί να... χτυπήσει μοντέλα όπως η BMW 4 Series Gran Coupe, τη στιγμή που θα τοποθετηθεί πάνω από το Passat.

Να μπει δυναμικά στη γενιά των fastback μοντέλων θέλει η Volkswagen, η οποία γι' αυτό τον σκοπό κατασκεύασε το Arteon. Με αυτό, η γερμανική ομάδα θα... χτυπήσει μοντέλα όπως η BMW 4 Series Gran Coupe, ενώ θα έχει νέο σχεδιασμό. Τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι τα νέα μπρος και πίσω φώτα LED, τη στιγμή που δεν έχουν αποκαλυφθεί οι κινητήρες.

Ωστόσο, τα πρωτότυπα είχαν έναν δίλιτρο TSI 188 ίππων ευρωπαϊκών προδιαγραφών κι έναν ίδιο βενζίνης με 268 ίππους αμερικανικών προδιαγραφών, ενώ μετά την παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η γερμανική μάρκα θα προσθέσει στην γκάμα της και τετρακύλινδρους κινητήρες πετρελαίου με τούρμπο.

Επίσης, το Arteon θα εφοδιαστεί μ' ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη, καθώς και με μερικές βοήθειες για τον οδηγό. Τέλος, όσον αφορά την τιμή του, αναμένεται να ξεκινήσει από τις 28 χιλιάδες λίρες (περίπου 33116 ευρώ), τη στιγμή που περαιτέρω πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στην πρεμιέρα του τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!