Το νέο... όπλο τίτλου της Mercedes (vids & pics)

Νίκος Τσιώκος
Το νέο... όπλο τίτλου της Mercedes (vids & pics)
Η Mercedes παρουσίασε και επίσημα το νέο της μονοθέσιο, την W08, στο Σίλβερστοουν, με το οποίο θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα. Έγιναν και οι πρώτοι γύροι στην πίστα.

Μετά από τις πρώτες φωτογραφίες, οι οποίες έδωσαν μία πρώτη... γεύση στον κόσμο, η Mercedes παρουσίασε και επίσημα το νέο της μονοθέσιο στην πίστα του Σίλβερστοουν. Ο λόγος για την W08, με την οποία θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα σε πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Αυτή είναι προσαρμοσμένη στους νέους τεχνικούς κανονισμούς, ώστε να είναι πιο φαρδιά και πιο χαμηλωμένη, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι μικρότερο από τα μονοθέσια των αντιπάλων ομάδα, που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. «Το βρήκα απίστευτο.

Είναι το πιο λεπτομερές κομμάτι που είχα μέχρι τώρα στη Formula1», δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε τους πρώτους γύρους στο βρετανικό σιρκουί για να ακολουθήσει η παρουσιάση του νέου... όπλου στα μέσα ενημέρωσης. Παρών ήταν και ο Βαλτέρι Μπότας, που θα μπει στο τιμόνι αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς και ο Τότο Βολφ.

«Από πλευράς απόδοσης, είναι ξεκάθαρο ότι κάθε αλλαγή φέρνει μία μεγάλη επαναφορά, αλά επίσης και μία μεγάλη ευκαιρία. Είναι καιρός να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Καμία από τις ομάδες δεν έχει τρέξει με αυτούς τους κανονισμούς και όλοι έχουμε τους ίδιους βαθμούς αυτή τη στιγμή, μηδέν», είπε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας του Μπράκλεϊ.

Έτσι, σειρά παίρνουν την Παρασκευή (24/2) οι Ferrari, McLaren, που θα παρουσιάσουν τα μονοθέσιά τους για το 2017 στο Φιοράνο και στο Γουόκινγκ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!