Ανανέωση για το Skoda Rapid

Πέτρος Πιτσίνης
Ανανέωση για το Skoda Rapid
Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο του 2017 θα κάνει το ντεμπούτο του το Skoda Rapid με νέους κινητήρες TSi 1.0 και βελτιώσεις σε αισθητική και εξοπλισμό.

Το μικρό - μεσαίο Skoda Rapid που παρουσιάστηκε το 2012 δέχεται πλέον το πρώτο του facelift. Η κυριότερη αισθητική αλλαγή αφορά στους προβολείς εμπρός, που πλέον ενσωματώνουν λάμπες τεχνολογίας Bi-Xenon και φώτα ημέρας LED.

Ταυτόχρονα έχει αλλάξει το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τόσο στην sedan όσο και στη hatchback έκδοση με την ονομασία spaceback, μαζί με τους προβολείς ομίχλης. Η τελευταία έχει επίσης μεγαλύτερο πίσω τζάμι, που εκτείνεται χαμηλότερα στην πόρτα του χώρου αποσκευών για ακόμα καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω.

Εξωτερικά τις αλλαγές συμπληρώνουν τα νέα χρώματα του αμαξώματος και οι διαφορετικής σχεδίασης ζάντες, σε διαστάσεις από 15’’ έως και 17’’.

Εσωτερικά η σχεδίαση των οργάνων έχει διαφοροποιηθεί ελαφρά, όπως επίσης και αυτή των περσίδων αερισμού και τα χειριστήρια του κλιματισμού. Νέο είναι και το σύστημα infotainment στις δύο εκδόσεις του μοντέλου, το οποίο διαθέτει θύρα USB συμβατή με iPhone και Smartlink+, που υποστηρίζει τις λειτουργίες Android Auto, Apple Car Play, Mirror Link και Smartgate.

Διαφορετικής σχεδίασης υφασμάτινες επενδύσεις ολοκληρώνουν τις αλλαγές στο εσωτερικό, που όπως πάντα είναι εξαιρετικά ευρύχωρο με όγκο χώρου αποσκευών 550 λίτρα για το sedan και 415 λίτρα για το spaceback.

Η πιο σημαντική ωστόσο βελτίωση αφορά την αντικατάσταση του βασικού κινητήρα turbo των 1.2 λίτρων με τον τρικύλινδρο TSi των 999 κ.εκ. σε εκδόσεις ισχύος 95 και 110 ίππων. Πιο ελαφρύς, περισσότερο οικονομικός και ιδιαίτερα πολιτισμένος στη λειτουργία του, αποτελεί μια μεγάλη πρόοδο για το μοντέλο. Μαζί με αυτόν συνεχίζεται η διάθεση του TSi των 1.4 λίτρων με ισχύ 125 ίππων, που συμπληρώνεται από δύο diesel, στα 1.4 και 1.6 λίτρα με ισχύ 90 και 116 ίππους αντίστοιχα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η έναρξη διάθεσης των νέων εκδόσεων στη χώρα μας, η οποία ωστόσο αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!