Έτοιμη και η Force India VJM 10 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Έτοιμη και η Force India VJM 10 (video)
Παρά τη διατήρηση των βασικών της χρωματισμών, η νέα υλοποίηση της Force India είναι, χάρη στις νέες προδιαγραφές, αρκούντως επιθετική και δυναμική.

Στην πίστα του Σίλβερστοουν παρουσιάστηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου το νέο μονοθέσιο της Sahara Force India για το 2017, η VJM 10.

Το δέκατο κατά σειρά αυτοκίνητο που κατασκευάζει η ομάδα έχει πολύ σημαντικές αλλαγές, όπως όλα άλλωστε τα μονοθέσια για το 2017, ενώ η μονάδα ισχύος προέρχεται όπως πάντα από τη Mercedes.

Η ομάδα στηρίζει πολλά στο νέο της αγωνιστικό, καθώς θέλει να διατηρήσει και να βελτιώσει αν είναι δυνατόν το καλύτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμά της στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό ήταν η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2016, εμπρός από θεωρητικά πολύ πιο ιστορικές και δυνατές ομάδες όπως η Williams και η McLaren.

H Force India συνεχίζει την τετραετή συνεργασία της με τον Σέρτζιο Πέρεζ και το 2017, μαζί του ωστόσο φέτος θα είναι ο Εστεμπάν Οκόν και όχι ο Χούλκενμπεργκ, που προτίμησε μια αμιγώς εργοστασιακή ομάδα με μεγάλες προοπτικές για το μέλλον και συγκεκριμένα τη Renault.

Εκτός από την VJM10 έως σήμερα έχουν αποκαλυφθεί τα μονοθέσια της Williams, της Renault και της Sauber, ενώ απομένουν αυτά των υπολοίπων ομάδων τα οποία θα δούμε έως και τις 26 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται η Mercedes στο Σίλβερστοουν επίσης, την Παρασκευή 24 η Ferrari στο Φιοράνο και η McLaren στην έδρα της στο Γουόκινγκ, το Σάββατο τις 25 θα δούμε την επίσημη εκδήλωση της Williams καθώς το μονοθέσιο το είδαμε μέσω Autosport, ενώ την Κυριακή 26 στη Βαρκελώνη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των Red Bull, Toro Rosso και Haas.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!